keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Jee jee WeeGee!

Varoituksen sana, tässä postauksessa on luvassa hehkutuksen makua. Tällainen lasten kohteita urakalla kiertänyt konkarikin nimittäin innostui löydettyään bussimatkan päästä paikan, jossa jokainen perheenjäsen oli huomioitu näin hyvin, uskaltaisinpa melkein käyttää sanaa täydellisesti.

Oli sateinen hoitovapaapäivä. Meillä oli sovittuna leikkitreffit kavereiden kanssa, mutta ystäväperheen yllättänyt syysflunssa pisti suunnitelmat uusiksi. Pienen tuumaustauon tuloksena puimme koko porukalle sateenkestävät vaatteet päälle ja suunnistimme ensin Kampin terminaaliin ja siitä bussilla Tapiolaan.

Näyttelykeskus WeeGee sinänsä on itselleni tuttu paikka. Esikoisen ollessa vauva asuimme Espoossa ja tuolloin kävimme hänen kanssaan talossa toimivan Espoon kuvataidekoulun värikylpykursseilla. WeeGeen SIS. Deli + Café-kahvilassakin olemme vierailleet (lue postaus täältä), sen sijaan paikan museot olivat jääneet tuntemattomammiksi. Blogissa on aikaisemmin vierailtu ainoastaan Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä.


Tälläkin kertaa ensimmäinen pysähdyspaikkamme WeeGeellä oli SIS. Deli + Café. Kahvila-ravintola on erittäin lapsiystävällinen. Lounaspöydästä 2- ja 4-vuotiaat naperot söivät kolmella ja viidellä eurolla. Syöttötuoleja on vino pino ja omien eväiden lämmittämistä varten mikro. Kun muksut olivat saaneet vatsansa täyteen kanapastaa ja salaattia, ehtivät he leikkiä hetken kahvilan nurkkaan parkkeerattujen ajoneuvojen parissa sillä välin, kun itse keräilin tavaroitamme ja lopettelin omaa (jättiläismäistä) salaattiannostani.

Vatsat täynnä lähdimme tutustumaan WeeGeen tarjontaan. Kyselin lipunmyynnistä, minne minun kannattaisi energisten seuralaisteni kanssa ensimmäiseksi suunnistaa. Vahva suositus tuli Lelumuseolle ja myös Espoon kaupunginmuseon luvattiin kiinnostavan lapsivieraita. Lisäksi Suomen Kellomuseolla olisi tarjolla lapsille räätälöity 12 kuukautta -näyttely, jossa kannnattaisi vierailla.

Kaikki WeeGeen näyttelyt voi katsastaa yhdellä lipulla. Sisäänpääsy on aikuisilta 12 euroa (S-etukortilla saa euron alennusta) ja alle 18-vuotiailta maksuton.
Me otimme näyttelykierrokselle mukaan omat rattaat. Rattaita saa talosta myös lainaksi. Tilavalla hissillä ajeltiin toiseen kerrokseen, jossa sijaitsee Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä. Museossa on parhaillaan perusnäyttelyn ohella esillä Miška ja minä -niminen, neuvostoaikaisia leikkejä ja leikkikaluja esittelevä näyttely.

Lapset ihastuivat Lelumuseon tarjontaan ikihyviksi. Parhaita paloja olivat mm. puumaja liukumäkineen, varjoteatteri, baabuškan mökki, pienoisrautatie ja lattiaan maalatut ruutuhyppelyruudut. Myös vitriinien lelut kiinnostivat. Äidistä oli nostalgista esitellä 80- ja 90-lukujen leluja jälkikasvulle ja muistella, että tuollainen ja tuollainen juttu löytyi joko omasta tai kaverin hyllystä. Saimme kierrellä Lelumuseon tiloissa ihan omassa rauhassa, sillä muita vieraita ei arkisena aamupäivänä juuri ollut.

Lelumuseon lähellä sijaitsevalle vessalle täytyy sillekin antaa erityiskiitosta. Lapsia ajatellen paikasta löytyi niin potat, pikkupönttö kuin hoitotasokin ja kaiken lisäksi viidakkotunnelmaiseksi maalatut seinät olivat naperoiden mielestä tosi jännät.

Lähes parituntiseksi venähtänyt visiitti Lelumuseossa saatiin päätökseen vasta, kun lupasin, että menisimme alakertaan askartelemaan. Lelumuseon ja hissien välissä on kuitenkin Espoon modernin taiteen museon, EMMAn, näyttelytilat ja nämäkin piti kiertää läpi ennen kuin maltoimme jatkaa matkaa.Alakerrassa esikoinen halusi ehdottomasti käydä Kellomuseossa. Tähän museoon on vapaa pääsy, mutta valokuvaus ei ole siellä sallittua, eli kuvasatoa paikasta ei ole tähän postaukseen tarjota. Kellomuseon näyttelyalue on melko pieni, joten paikassa voi poiketa kiireemmälläkin aikataululla. Lapsista kiinnostavinta oli keskelle museota sisustettu kellosepän työtila.
Meidän WeeGee-vierailun kruunasi käynti 12 kuukautta -näyttelyssä. Tämä lapsille suunnattu toiminnallinen näyttely oli niin ihanasti toteutettu, että se ansaitsee ihan oman postauksensa. Palataan siis lähipäivinä asiaan.

Tällä visiitillä meillä (lue: äidillä) ei riittänyt energiaa enää Espoon kaupunginmuseon kokoelmiin tutustumiseen, jotain jäi siis ensi kertaankin. Suosittelen ehdottomasti retkeä WeeGee-talolle lasten kanssa vaikkapa jonain syksyisenä sadepäivänä. Saman katon alta löytyy tekemistä ja nähtävää niin pienille kuin isommillekin, esteettömässä talossa on helppo liikkua rattaiden tai vaunujen kanssa, kahvila on lapsiystävällinen, eikä 12 euron pääsymaksu koko päivän huvituksista ole paha sekään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti