keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Perhebrunssia Hakaniemessä

Päätimme ottaa tavaksi käydä perhebrunsseilla noin kerran kuukaudessa. Lapset alkavat olla jo sen verran isoja, että isommalla porukalla tapahtuvat ruokailuhetket ovat (välillä) jopa ihan nautinnollisia. Tarkoituksena olisi, että aina vuorokertoina toinen perhe varaisi brunssipöydän toiselle perheelle yllätyksenä. Ensimmäinen perhebrunssi nautittiin taannoisena lauantaina Hakaniemen merellisissä maisemissa Kuja - bar and bistrossa.


Seurueestamme osa myönsi käyneensä paikassa jo aiemmin ja hieman kummasteli brunssipaikan valintaa. Ovelta olikin aistittavissa vielä jonkin verran liikehuoneiston historiaa kulmakuppilana, mutta ne muistot hälvenivät pian. Tarjoilupöytä notkui mitä herkullisempia salaatteja ja muita lisukkeita eikä hämärästä, tupakan katkuisesta pubista ollut enää tietoakaan.

Kuja - bar and bistro -lupaa tarjoilla brunssillaan paikan päällä itsevalmistettuja herkkuja ja jopa tarjolla ollut leipä oli leivottu paikan päällä aamutuimaan. Ateria oli siis arvatenkin erittäin maukas ja tuoreen tuntuinen. Lapsillekin pöydästä löytyi maistuvia antimia makkarakimarasta alkaen. Jopa perinteiset brunssiherkut, croissantit, maistuivat Kujassa jotenkin aidommilta.Kujan tilat eivät ole suuren suuret, mutta paikalla oli silti useampiakin lapsiperheitä ja hyvin mahtui. Mukana mahdollisesti olevat rattaat kannattaa kuitenkin jättää ulos terassille oven pieleen. Terassi ei valitettavasti ole katettu, joten sadesuojakin kannattaa olla mukana Suomen sääolosuhteet huomioon ottaen. Myöskään syöttötuoleja (yhtä tuoliin kiinnitettävää kangasversiota lukuun ottamatta) tai lapsiystävällisiä hoitotiloja ei paikasta löydy, mutta muuten lapset sulautuivat joukkoon hyvin. Aikuisten brunssi kustansi Kujassa 17 euroa (kuohuvan kanssa muutaman euron kalliimpi) ja lapset nauttivat talon antimista 9 euron hinnalla. Pienempinälkäiset taaperot saivat herkutella veloituksetta.


Positiivisen brunssikokemuksen jälkeen ja vatsat täynnä olikin hyvä lähteä jatkamaan hyvin alkanutta päivää leikin merkeissä. Suuntasimme nimittäin brunssin jälkeen Sörnäisiin Murulandiaan (josta kirjoitimme aiemmin täällä). Monen tunnin leikit saatiin paikassa jälleen helposti aikaiseksi, eikä kotiin olisi malttanut lähteä ollenkaan. Erittäin mukava syksyinen lauantai

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti