torstai 9. lokakuuta 2014

Näyttely muksujen makuun

Muutama päivä sitten kerroimme blogissa vierailusta Tapiolan WeeGee-talolla. Tuossa postauksessa vähän jo vinkkailimme Suomen Kellomuseon 70-vuotisjuhlanäyttelystä nimeltään 12 kuukautta. Näyttelyn takana on lastenkulttuuriin erikoistunut taiteilija Alexander Reichstein. Interaktiivisessa näyttelyssä vuodenajat ja ajanlasku tulevat tutuiksi askartelun, itse tekemisen, monia aisteja kutkuttavan ympäristön ja leikkimisen kautta.


Ensimmäiseksi näyttelytilaan astuessa huomio kiinnittyy keskellä huonetta pyörivään puuhun. Tämä Elämän puu on veistos, jonka luomiseen jokainen näyttelyn (lapsi)vieras saa osallistua askartelemalla puun oksalle oman taideteoksensa. Näyttelytilassa on neljä eri väristä ja erilaisilla materiaaleilla varustettua pöytää, jokaiselle vuodenajalle omansa. Lapset miettivät yhdessä näyttelyoppaan kanssa, mihin vuodenaikaan heidän synttärinsä osuvat. Omia juhliaan jo innokkaasti odottava, vielä hetken 4-vuotias, esikoinen suuntasi innoissaan syksyn pöytään askartelemaan. Kuopuksen kanssa istahdimme kesäisempien värien pariin taiteilemaan.Kun taideteokset olivat valmiita, oli vuorossa hauskin osuus - pyörivän puun kyytiin hyppääminen ja oman teoksen kiinnittäminen puun oksalle, oman syntymäkuukauden kohdalle. Ja tietysti taiteilijoiden täytyy signeerata teokset. Tässä näyttelyssä nimi kirjoitettiin näyttelytilan seiniä kiertäviin kalentereihin, luonnollisesti oman syntymäpäivän kohdalle. Lupasin lapsille, että myöhemmin syksyllä tulemme katsomaan, löytyvätkö omat taideteokset vielä puusta ja miten sen oksat ovat täyttyneet. Seuraavaan kertaan jäi myös tähden askartelu ja leimakuvan tekeminen muinaisesta kalenterista.

12 vuodenaikaa näyttely on avoinna WeeGee-talon ensimmäisessä kerroksessa tämän vuoden loppuun saakka. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Suosittelemme vierailua lämpimästi! Lasten mielestä tämä oli jopa kivempi juttu kuin lelumuseon liukumäki - ja se on jo paljon se :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti