keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Vegelounasta Silvopleessä

Testiryhmä: 2 aikuista, 3 lasta (9 kk, 1,5 v., 3 v.)

Testiryhmämme pyöri Kallion kulmilla lounasaikaan ja vatsojen alkaessa kurnia päätimme testata Toisella linjalla sijaitsevan ravintola Silvopleen. Olimme paikalla heti ravintolan auetessa yhdeltätoista ja samalla oven avauksella sisään ryntäsi koko joukko muitakin lounastajia. Sisäänpääsy vaatii muutaman portaan ylittämistä, mikä onnistui kyllä rattaidenkin kanssa. Ravintolan pöydät täyttyivät nopeasti, mutta onnistuimme kuitenkin valtaamaan seurueellemme oman paikan. Syöttötuoleja oli tarjolla kaksi kappaletta, eli juuri sopivasti testiryhmän tarpeisiin.  Muita lapsellisia asiakkaita ei samaan aikaan ollut paikalla.Silvopleessä on buffet-tyyppisessä seisovassa pöydässä tarjolla montaa sorttia kylmiä ja lämpimiä kasvisruokia. Pöydän alkupäästä otetaan tarjotin ja lautanen, jolle saa kasata herkkuja mielensä mukaan. Kun lautanen on kukkuroillaan, mennään kassalle, jossa lautanen sisältöineen punnitaan ja annoksesta laskutetaan painon mukaan. Kuvissa näkyvät annokset maksoivat noin 7-8 euroa. Lounaaseen sisältyy lisäksi sämpylä. 1,5-vuotias taaperoinen sai ottaa oman sämpylän ystävällisen kassahenkilön tarjoamana.


3-vuotiaalle maistuivat hyvin kasvisherkut. Erityisesti pestospagetti ja tuoreet hedelmät upposivat ennakkoluulottomaan junioritestaajaan. Myös 1,5-vuotias taapero maisteli ruokia äidin lautaselta. Vauvalla oli mukana teemaan sopivasti omat luomu-kasviseväät. Silvopleessä ei ole mikroa, vaan vauvanruoan lämmittämistä varten annettiin vesihaude.


Jälkkäriksi haimme vielä pussillisen söpöjä luomu-jogurttikarkkeja.

Yhdistetyssä naisten ja inva-wc:ssä oli hoitopöytä, mutta ei pottaa.

Luomuun ja orgaanisuuteen panostavassa kasvisruokaravintolassa luulisi myös asiakaskunnan olevan suvaitsevaista ja seesteistä, mutta täällä jouduimme pitkästä aikaa kuuntelemaan toiselta asiakkaalta ikävää puhinaa siitä, miten olemme vaunujen ja lasten kanssa tiellä. Muilta osin ruokailu Silvopleessä oli mukava kokemus.


Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥   
Lasten kanssa liikkuminen:     
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥  

2 kommenttia :

  1. Silvopleessa on itsekin tehnyt mieleni käydä. Mukava lukea, että siellä onnistuu ruokailu hienosti myös pienen lapsen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silvoplee on kyllä tutustumisen arvoinen paikka ja tarjoaa vähän vaihtelua perinteisiin lounaspaikkoihin :)

      Poista