maanantai 27. heinäkuuta 2015

Urpon ja Turpon luona Keuruulla

Urpo ja Turpo - nuo Hannele Huovin kirjasarjassa seikkailevat nallet ovat saaneet Keuruulle ihan oman talon. Me lähdimme tutustumaan nalleihin ja talon tarjontaan eräänä kesälomapäivänä kesäpaikastamme. Urpon ja Turpon talon sanotaan olevan elämyksellinen ja toiminnallinen kohde, jossa koko perhe viihtyy. Aika paljon luvattu, kun kilpailjoina ovat kuitenkin suuret huvipuistot ympäri Suomen. Nyt paikan kokeneena voin todeta, että ei kyllä liikaa luvattu!
Saavuimme perille heti talon aukeamisen aikaan kello 10. Tämä osoittautui hyväksi ideaksi, sillä saimme ensimmäisen tunnin leikkiä talossa ihan oman porukan kesken. Mitä pidemmälle päivä ehti, alkoi talokin täyttymään yhä useammista pienistä jaloista. Mitä talossa sitten oli? Löytyi roolivaatteita, käsinukkeja, kauppaleikkivälineitä, pikkuautoja, kirjoja, askartelutarvikkeita ja paljon muuta. Ulkoleikeissä saattoi haastaa kaverin keppihevoskilpailuun, uittaa veneitä tai puhallella saippuakuplia. Tekemistä riitti niin sisällä kuin ulkonakin ja paikkaa vaihdettiinkin aina säätilanteen mukaan.Meillä oli testiryhmässä mukana kahden äidin lisäksi yhteensä neljä lasta, ikähaarukalla 2v-6v. Ja koko porukka viihtyi. Tekemistä oli vaikka useammallekin kerralle, eikä pois olisi maltettu lähteä ollenkaan. Kotimatkalla lapset muistelivat innolla niin Barbien-jumppahetkeä kuin hauskoja roolivaatteitakin. Myös Urpon ja Turpon kanssa vietetty musiikkihetki jäi mieleen. Urpon ja Turpon talon keskeisiä teemoja ovat kiireettömyys ja yhdessä tekeminen. Lapsi ja aikuinen viettävät talossa laatuaikaa yhdessä ja aika kuluu kuin hujauksessa. Me vietimme talolla aikaa yhteensä 4 tuntia ja pidempäänkin olisimme ehdottomasti viihtyneet, ellei nuorimmaisen päiväunet olisi painaneet päälle.
Urpon ja Turpon talon sisäänpääsymaksu on 7 euroa/hlö, alle 2-vuotiaat ilmaiseksi. Mikäli taloon astelee koko viisihenkinen perhe, on sisäänpääsy yhteensä 25 euroa. Me hankimme paikasta perhepaketin, johon sisältyi sisäänpääsyn lisäksi herkullinen lounas viereisessä Pappilan Tavernassa. Lisätiedot voi tarkistaa täältä. Urpon ja Turpon talo on tänä kesänä auki vielä tämän viikon ajan, joten vielä ehtii vierailla satutalossa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti