maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kasvisruokaa, Silvoplee!

Kasvisravintola Silvoplee alkaa olla jo ihan klassikko Helsingin ravintolamaailmassa. Vuodesta 1999 asti toiminut ravintola on muuttanut jokin aika sitten uusiin, avarampiin tiloihin Toisen linjan varrella. Muutto oli asiakkaankin näkökulmasta varsin tervetullut uudistus, sillä aikaisemmin lounasaikaan paikka oli lähes aina tupaten täynnä.
Olen käynyt uudessa Silvopleessä muutaman kerran syömässä aikuisten kesken ja jokin aika sitten suuntasimme paikkaan ensimmäistä kertaa lasten kanssa. Testiryhmän pienin nukkui päiväunia, joten lounaspöydän antimista nauttivat tällä kertaa kaksi aikuista ja kaksi lasta. Lisääntyneen tilan lisäksi äititestaajia ilahduttivat mm. napin painalluksella aukeava esteetön sisäänkäynti, syöttötuolit (näitä voisi olla pari lisääkin), mikro ja hoitopöytä vessassa.


Parkkeerasimme seurueemme pöydän ääreen ja lähdimme kokoamaan lounasta buffan alkupäästä. Silvopleen toiminta-ajatuksenahan on, että ruokaa kasataan seisovan pöydän monipuolisesta valikoimasta omalle lautaselle mieltymysten mukaan. Sitten siirrytään kassalle, jossa lautanen punnitaan ja ruoasta maksetaan annoksen painon mukaan. Koska eri sortteja on runsain mitoin, ongelmaksi meinaa tulla valinnan vaikeus; maistaako kaikkea vähän vai keskittyäkö joihinkin laatuihin? Ottaako hedelmiä vai kastikkeita, kevyitä salaatteja vai painavampia lämpimiä ruokia?
Testaajalapsista vanhempi on kaikkiruokainen ja ennakkoluuloton maistelija. Hän osoitti innoissaan, "Haluan tuota, tuota ja tuota. Ja enemmän tuota!" Makumieltymyksiltään rajoittuneemmalle pikkuveljelle kerättiin pienempi annos ja keskityttiin varmoihin suosikkeihin, kuten kukkakaalipataan, tofuun, juustoihin ja hedelmiin. Lasten annoksia ei hinnoitella Silvopleessä erikseen ja niinpä meidän perheen ruokailut (1 aikuinen, 2 lasta) maksoivat yhteensä lähes 30 euroa. Halvalla Silvopleessä on siis ainakin minun kokemukseni perusteella vaikea selvitä. Toisaalta hävikkiä tulee varmasti vähemmän, kun joka grammasta on maksanut. Kuten osasin odottaa, tyhjeni esikoisen lautanen nopeasti ja vain herkkusienet taisivat jäädä lautasen reunalle nököttämään. Nuorempi lapsi söi valikoiden ja parhaiten hänelle maistuivat Silvopleen tuore leipä ja vesimelonit.
P.S. Nostalgiamatkalle Lasten matkassa vanhoissa tiloissa sijainneeseen Silvopleehen pääset täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti