torstai 30. heinäkuuta 2015

Babybrunssi / Café Köket

Maanantaiaamu, tuo aamuista ankein. Mutta ei hätää, viikko lähtee heti paremmin käyntiin, kun sen aloittaa brunssilla Helsingin keskustassa viihtyisässä ja lapsiystävällisessä kahvilassa. Paikassa, jossa on riittävästi syöttötuoleja, sormiruokaa taaperoille, leikkipaikka isommille sisaruksille ja tilaa kruisailla lastenrattailla.
Jos Café Köket olisi tarjoillut pienten lasten vanhemmille suunnattua babybrunssiaan jo vuosi, pari sitten, olisi meidän seurueen löytänyt todennäköisesti harva se maanantai Senaatintorin kupeesta. Maanantaiaamujen kuluessa nykyisin viikkopalavereissa täysi-ikäisten kollegoiden kanssa säntäsimme babybrunssille kesälomamaanantaina. Täytyihän näin mahtavaa konseptia testata!


Babybrunssi on tarjolla Kiseleffin talossa, Senaatintorin laidalla sijaitsevassa Café Köketissä maanantaisin klo 10-12. Ensimmäisen kerroksen tilavaan kahvilaan on helppo tulla lastenvaunujenkin kanssa. Saimme brunssille mukaan neljän lapsen lisäksi lomailevat isät, joten varasimme varmuuden vuoksi pöydän etukäteen. Aika hyvin paikka täyttyikin lähinnä äideistä ja vauvoista sekä taaperoista koostuvista seurueista. Brunssin hinta on aikuiselta ja sormiruokailevalta vauvalta 15 euroa. Isommat lapset maksavat euron per ikävuosi.
Testipäivänä brunssipöydästä löytyi soijamaitoon tehtyä puuroa hillon kera, muutamaa erilaista salaattia, munakasta, kanavartaita, jogurttia ja myslejä sekä jälkkäriksi lettuja ja persikkarahkaa. Teet, kahvit ja omenamehu sisältyivät brunssin hintaan, sen sijaan leipä ei ja sitä jäimme hieman kaipaamaan, etenkin lapset ja porukan vege-äiti, kun mausteiset kanavartaat ja lihaisat salaatit jäivät syömättä.


Kun puurot ja letut oli syöty, karkasivat lapset leikkipaikalle. Pehmolelut, piirustusvälineet ja hyvä seura viihdyttivät naperoita ja me aikuiset saimme rauhassa lopetella ruokailua. Café Köketin takaosasta löytyy inva-wc ja lappu, joka kertoo, että hoitopöytä sekä potta sijaitsevat yläkerrassa. Kävimme kurkkaamassa ja siellähän nuo vauvaikäisen kanssa liikkuvalle tärkeät jutut olivat. Hoitotason tai ainakin potan voisi ehkä sijoittaa myös alakerran saniteettitiloihin, koska hissillä yläkertaan kapuaminen on aina hieman vaivalloisempaa.
Café Köketin babybrunssi on ehdottomasti tervetullut lisä kotiäitien ja -isien aamupäiviin. Pienten vauvojen kanssa liikkuvat kaipailivat brunssipöydän eteen tasoa, jolle lautasen voisi santsauksen ajaksi laskea, vauva kainalossa kun lautasen täyttäminen on muutenkin hankalaa. Pienellä viilauksella tästä saadaan vielä THE lattemammojen paikka! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti