torstai 23. heinäkuuta 2015

Ennen Espoossa

To do -listallamme on jo pitkään ollut Espoossa sijaitseva Talomuseo Glims. Vihdoin sitten sattui sopivan joutilas kesälomalauantai ja lähdimme aamupäivästä ajelemaan naapurikaupunkiin. Vanhan espoolaisen maatilan elämää havainnollistava Glims sijaitsee Jorvin sairaalan vieressä, Bembölen kylässä. Paikkaan on hyvät yhteydet myös julkisilla liikennevälineillä esimerkiksi Helsingin keskustasta.Museoalueen muodostavat 11 erilaista maatilan pihapiirin rakennusta, kuten aitta, riihi, talli ja maitokamari, joista vanhimmat ovat peräisin 1700-luvulta. Useimpiin rakennuksiin pääsi sisälle ja niissä oli mukavasti vanhanajan rekvisiittaa mausteena. Testiryhmän lapsista etenkin tulevaa eskarilaista kiinnosti ihan jo esineiden katselu ja erikoisten vempaimien käyttötarkoituksen miettiminen.
Parasta molempien muksujen mielestä oli kuitenkin toiminnallisuus. Tallissa pääsi laukkaamaan keppihevosten kanssa, kana-aitauksen asukkaille sai syöttää apilaa ja pihapiirissä oli muutama ratsu, joiden selkään oli mahdollista hypätä. Näin kesäaikaan Glimsin pihapiirissä on myös 4H-yhdistyksen lammas- ja vuohiaitaus, jonka asukkaisiin pääsee tutustumaan lähemmin keskiviikkoiltapäivisin, kun paikalla on yhdistyksen opas.


Talomuseo Glimsin pääsymaksu on aikuisilta 4 euroa, alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Pihapiirissä ja alueella sijaitsevassa kahvilassa voi piipahtaa ilman pääsymaksua. Jos mahdollista, kannattaa retki ulkoilmamuseoon ajoittaa hyvälle säälle. Glims on avoinna vuoden ympäri tiistaista perjantaihin klo 10-17 ja viikonloppuisin klo 11-17. Paikassa järjestettävästä ohjelmasta, opastuksista ja erilaisista teemapäivistä saa tietoa museon kotisivuilta.
Vinkkinä vielä, että ihan muutaman minuutin ajomatkan päässä museoalueesta sijaitsee Espoon Ikea. Leikkipaikka ja lihapullalounas kruunasivat meidän junioreiden Espoo-päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti