maanantai 29. kesäkuuta 2015

Taidenautintoa Ateneumissa

Pitkästä aikaa kokosimme blogin koko testiryhmän kasaan ja suuntasimme kaupungille. Äitiyslomien aikaan kaupunkireissuja tuli tehtyä useita viikossa, mutta nyt kiireisenä työläisenä nämä ovat jo melko harvinaista herkkua. Kesällä onneksi ystäville ja kaupunkikierroksillekin on aikaa!
Tällä kertaa suuntasimme testiryhmän kanssa Ateneumin taidemuseoon. Toki kyseinen museo on testiryhmälle tuttu jo ennestään (edellisistä käynneistä voi lukea täältä ja täältä), eli puitteet olivat päällisin puolin samat. Takit jätimme aulan lukollisiin kaappeihin ja lasten kasvaessa vain yhdet rattaat riittivät mukaan.


Alle 18-vuotiaat nauttivat Ateneumin taiteesta veloituksetta ja me äidit lunastimme S-etukortilla liput 12 euron kappalehintaan. Isommat lapset saivat kassalta matkaan Tarujen kansat -näyttelyn esitteet, joissa oli muutamia tehtäviä. Lapset riensivät innokkaasti taululta toiselle etsien esitteessä kuvattuja maalauksia. Jokaisen kuvan kohdalla oli lyhyt teksti teokseen tai taiteilijaan liittyen sekä pieni tehtävä. Tehtävissä lapsen piti esimerkiksi kuvailla taulun tunnelmaa tai pohtia, mitä taululla halutaan viestittää. Eskari-ikäisille tehtävät olivat aikalailla sopivan haastavia. Lasten ajatukset kirjattiin sitten tehtäväpaperille ylös. Näyttelyn lopuksi täytetty paperi palautettiin Ateneumin infoon ja lapset saivat palkinnoksi postikortteja museokierroksella tutuksi tulleista maalauksista.
Lasten näkökulmasta Tarujen kansat -näyttelyn ehdottomasti parasta antia oli näyttelyn loppupuolella ollut Tarinatila. Tilasta löytyi roolivaatteita, leikkiruokia, astioita, linnan ovia ja lukunurkkaus. Tilassa sai eläytyä tuttujen tarinoiden sisälle tai luoda omia. Testiryhmän nuorin kehitti omat mielikuvitusleikkinsä lattialla olleen maton avulla ja isommat pukivat innoissaan roolivaatteita ylle. Pois ei olisi maltettu millään lähteä, vaikka vatsat jo kurnivat.
Lasten matkassa -testiryhmä oli erittäin positiivisesti yllättynyt Ateneumin lapsiystävällisyydestä. Pienet tehtävät saivat lapsetkin pysähtymään taiteen äärelle ja oikeasti pohtimaan taulun tarinaa. Lisäksi lasten oma Tarinatila oli tietenkin aivan ylivetopaikka :) Näitä lisää!
Tarujen kansat -näyttely on esillä Ateneumissa 27.9.2015 saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti