tiistai 2. kesäkuuta 2015

Lasten kanssa Málagassa

Maaliskuun lopulla meidän perhe (vanhemmat sekä 2- ja 5-vuotiaat lapset) suuntasi kohti Espanjan Costa del Solia vajaaksi viikoksi. Lensimme Málagaan, jossa myös hotellimme sijaitsi. Olimme jo ennakkoon vuokranneet koko reissun ajaksi auton, joka odottikin meitä valmiina lentokentällä. Turvaistuimien kanssa oli pientä säätämistä, vuokraamossa kun ei millään meinattu uskoa, että 5-vuotias ylittää 18 kilon painorajan, eikä pitkä poika kyllä muutenkaan olisi mahtunut pienten lasten istuimeen. Vasta kun veimme pojan näytille, homma valkeni ja meille annettiin isompien lasten istuin.
Muuten autoilu Etelä-Espanjassa sujui hyvin. Autossa oli navigaattori, ja etenkin sen jälkeen, kun saimme kielen vaihdettua espanjasta suomeksi, oli paikasta toiseen suunnistaminenkin varsin helppoa. Selväksi tuli myös se, että Espanjassa rakastetaan kiertoliittymiä. Navigaattorin toistama ”poistu liikenneympyrästä ensimmäisen/toisen/kolmannen/neljännen ulosmenoliittymän kohdalla” -fraasi tuli niin tutuksi, että loppumatkasta takapenkkiläisetkin jo kyselivät, että ”mikä se ulosmenoliittymä oikein on?Hotellimme oli nimeltään Tryp Guadalmar. Varasimme huoneen netistä ja paikka osoittautui ihan ok valinnaksi, joskaan varsinaisesti mitään erityistä tarjottavaa sillä ei pikkulapsiperheille ollut. Hotelli sijaitsi myös lähellä lentokenttää ja kauempana Málagan keskustasta, eikä aivan lähietäisyydellä ollut juurikaan palveluja, ainakaan näin off-season aikaan. Koska meillä oli vuokra-auto käytettävissämme, syrjäisempi sijainti ei ollut ongelma.
Meillä oli tilava ns. perhehuone, jossa oli kaksi leveää sänkyä ja kerrossänky. Meidän naperot eivät ole tottuneita nukkumaan kerrossängyssä, itse asiassa varsinkin nuorempi on sellainen yöväkkärä, että hän tarvitsee vielä tavalliseen lastensänkyynkin laidat, tai muuten hän löytyy jossain vaiheessa yötä lattialta. Pientä säätämistä siis nukkumisjärjestelyissä oli ja esim. kahden makuuhuoneen ratkaisu olisi näin jälkikäteen ajatellen ollut toimivampi. Huoneen parvekkeelta pilkotti turkoosi Välimeri, harmi vain, että parvekkeella istuskelua haittasi lähes koko loman ajan vesisade. Niinpä, Aurinkorannikko ei aivan osoittautunut nimensä veroiseksi. Huono sää nosti kuitenkin arvoon arvaamattomaan yhden hotellimme palveluista, nimittäin lämmitetyn sisäuima-altaan. Pääsimme kuin pääsimmekin polskimaan joka päivä turkoosinhohtoisessa vedessä!Liikenneympyröiden lisäksi espanjalaisten mieleen tuntuvat olevan ostoskeskukset. Toinen toistaan isompia ja mahtavampia centro comercialeja kun oli vähän väliä. Ostoskeskusten kiertely ei kuulunut lomasuunnitelmiin, mutta edellä mainittujen ilmastollisten haasteiden vuoksi niissä tuli muutamia tunteja vietettyä. Aivan hotellimme lähellä oli Plaza Mayor -niminen, outletkylä-tyyppinen ostoskeskus. Täällä oli Niken factory outlet, jossa myytiin edullisesti edellisten mallistojen vaatteita ja tennareita, etenkin espanjalaisten vaatemerkkien myymälöitä (Zara & Zara Home, Massimo Dutti, Cortefiel…) sekä iso ruokakauppa Mercadona. Lisäksi paikasta löytyi useampia ravintoloita, pari lelukauppaa, apteekit jne.
Marbellassa sijaitseva Miramar lienee yksi tunnetuimmista ja isoimmista alueen ostoskeskuksista. Miramarissa oli kauppoja ja ravintoloita moneen lähtöön. Lapsillekin oli oma leikkinurkka, joka tosin oli kiinni, kun vierailimme tuolla.
Espanjalaisten Stockalla, El Corte Inglésillä, on useita tavarataloja Málagassa ja lähistöllä. Me piipahdimme yhdessä keskustan alueen tavaratalossa. Lastentarvike-, -vaate-, ja leluosastot olivat isoja ja hyvin varusteltuja, mutta kiitos päiväuniajan, selvisimme kierroksesta varsin nopeasti ja minimaalisella rahanmenolla.  
Niin, kuten todettu, meillä oli lomalle hiukan erilaisia, enemmän ulkoilmapainotteisia suunnitelmia. Onneksi Málagasta ja lähiseuduilta kuitenkin löytyi myös lasten kanssa liikkuville kivoja sisätiloissa sijaitsevia vierailukohteita. Näistä lisää seuraavissa postauksissa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti