maanantai 15. kesäkuuta 2015

Kevätlomalla Corralejossa, Fuerteventuralla

Kesälomat ovat käsillä, mutta palataan hetkeksi kesäisiin tunnelmiin Kanariansaarille. Me nimittäin vietimme tämänkeväisen talvilomaviikkomme Fuerteventuran saarella. Jo aiemmin olemme testanneet niin Lanzaroten, Teneriffan kuin Gran Canariankin ja nyt oli puuttuvan palasen vuoro. Olimme reissussa Aurinkomatkojen matkalla ja majoituimme hotellissa Corralejon kylässä. Halusimme lomaltamme ennen kaikkea rentoutta ja helppoa yhdessäoloa. Emme siis tieten tahtoen osallistuneet matkatoimiston järjestämille retkille, vaan nautimme olostamme hotellialueella ja kiertelimme kaupungilla ja lähitienoilla omin päin.
Corralejo on tunnettu kilometrien mittaisista hiekkadyyneistä rantoineen. Tuulisilla rannoilla näki surffaajia ja liitovarjoilijoita, mutta me tyydyimme nauttimaan enemmänkin vain maisemista. Pitkät rannat houkuttelivat turisteja myös tuulisina ja viileämpinä päivinä. Lapset nauttivat, kun saivat heitellä kiviä mereen ja poimia kukkia hotellihuoneen koristeeksi.
 
Edellisvuosien tapaan vuokrasimme eskari-ikäiselle esikoiselle koko viikon ajaksi polkupyörän hotellin vieressä sijainneesta vuokraamosta. Tämä osoittautui jälleen kerran erittäin hyväksi ideaksi ja esimerkiksi kaupunkikiertelyt sujuivat joutuisasti ja ilman kitinää jalkojen väsymisestä. Nuorimmainen taittoi vielä tämän matkan omissa rattaissaan.
Vaikka matkatoimiston järjestämät retket jäivät kokematta, teimme Corralejon kaupungilla kuitenkin yhden kiertomatkan, nimittäin pienen kaupunkijunakierroksen. Juna kiersi kylän katuja niin rannassa kuin sisämaassakin puolen tunnin ajan. Nähtävää ei nyt mitenkään liian huimasti ollut, mutta sai matkalla kuitenkin jonkinlaisen käsityksen Corralejon kylästä. Junamatka maksoi meidän nelihenkiseltä perheeltä noin 18 euroa ja myös rattaat olisivat mahtuneet kyytiin. Me jätimme rattaat kuitenkin muiden tapaan lähtöpisteen henkilökunnan huomaan.
 
Varsinaiselle ostosmatkalle Fuerteventuralle ja Corralejon kylään ei kannata lähteä. Toki keskustasta löytyy muutamia ketjuliikkeitä Zarasta Espritiin ja turistiputiikkeja feikkishopeista paikallisiin aloevera-myymälöihin. Parhaimmat ostokset teimme Benettonin outletista, josta löytyi kakkoslaadun perusvaatetta ihan muutamalla eurolla. Benettonin liikettä suosittelen myös silloin, jos lapsilta, tai miksi ei aikuisiltakin, loppuu puhtaat vaatteet lomalla kesken :)
Kaiken kaikkiaan lomamme Fuerteventuran saarella oli rentouttava ja akut saatiin ladattua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti