maanantai 8. kesäkuuta 2015

Apinalauma Gibraltarilla

Aikaisemmissa postauksissa (klik, klik) kerroin meidän Málagan matkamme sateisista päivistä, joita vietettiin sisätiloissa niin museossa, merimaailmassa kuin kauppakeskuksissakin. Sinä päivänä, kun säätiedotus lupasi sadekuurojen väliin hiukan aurinkoakin, lähdimme etukäteen suunnitellulle päiväretkelle Gibraltarille. Matkaan pakattiin passien lisäksi evästä ja vaihtovaatetta mahdollisten sadekuurojen varalle. Vuokra-auton navigaattori ei tunnistanut toisessa valtiossa sijaitsevaa Gibraltaria, mutta onneksi reitti Málagasta Gibraltarille on varsin helppo. Matka kesti pari tuntia ja posottelimme tämän yhteen menoon ohikiitäviä vehreitä maisemia ihastellen.Gibraltarille saavuttaessa seurasimme muiden autojen perässä rajamuodollisuuksien läpi. Passit tarkastettiin koko porukalta, eli ne kannattaa muistaa napata mukaan, mikäli mielii ylittää tämän valtioiden välisen rajapyykin. Ja valtion rajan ylityksen todella huomasi! Hetkessä siirryimme perusbrittiläiseen maailmaan poliisien koppalakkeja, kadunnimiä ja punaisia vesiposteja myöten. Otimme suunnaksi ensin Gibraltarin eteläkärjen, Europa Pointin. Me vanhemmat ihastelimme kauniita maisemia - Afrikkakin näkyi horisontissa - ja lapset peuhasivat isossa ja siistissä leikkipuistossa. Kahvilasta haettiin vähän täydennystä eväisiin.


Leikki- ja virkistäytymistauon jälkeen matka jatkui kohti Gibraltarinvuorta, luonnonsuojelualuetta ja paikan tärkeintä nähtävyyttä, apinoita. Vuokrafarmarimme veti hyvin pitkin kapeita teitä yhä ylemmäs ja ylemmäs. Pakollinen pysähdys oli luonnonsuojelualueen portilla, jossa maksettiin sisäänpääsymaksu ja saatiin kartta. Alueella pääsi melko hyvin liikkumaan myös autolla ja mekin ajattelimme, että se olisi lasten kanssa helpointa. Tiet olivat tosi kapeita ja maisemat ylhäältä huikeat. Auton jarrutkin olivat onneksi kunnossa ;).
Apinoita oli paljon ja ne olivat selvästi tottuneita niitä ihmettelemään tulleisiin turisteihin. Suurin osa ei ollut moksiskaan, vaikka ihmiset poseerasivat aivan vieressä, etenkin vanhemmat yksilöt lähinnä käänsivät kylkeä ja jatkoivat lekotteluaan. Jalkauduimme autosta useaan otteeseen. Luonnonsuojelualueella on myös kahviloita ja ainakin yksi matkamuistomyymälä. Meillä oli vatsat täynnä ja vessakäynnit hoidettu jo Europa Pointin kahvilassa, joten emme käyneet lainkaan sisätiloissa.
Retki Gibraltarille oli tosi kiva lisä Espanjan matkaan. Apinat, leikkipuistoilu ja hienot maisemat jäivät lastenkin mieleen parhaiten koko reissusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti