torstai 26. helmikuuta 2015

Yhä ylös yrittää

Blogin tapahtumakalenteri on päivityksen alla, joten tällä kertaa torstain postauksena on hieman toisenlainen vinkki. Seuraavassa onkin luvassa suurta hehkutusta :)
Esikoinen sai syksyllä syntymäpäivälahjaksi lahjakortin Salmisaaressa sijaitsevaan Toyota Kiipeilyarenaan. Lahjakortilla lapsi pääsi kokeilemaan kiipeilyharrastusta yhdessä ystävän kanssa. Sopiva ajankohta lajin testaamiseen löytyi vasta helmikuun puolella, mutta eikös sitä niin sanota, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan? :)
Matkaan kohti Salmisaarta lähti talvisena lauantaipäivänä kaksi erittäin innokasta pikku poikaa ja kaksi hieman epäileväistä äitiä. Testiryhmän esikoiset eivät ole luonteeltaan niitä hurjapäisimpiä ja äitejä hieman askarrutti, kuinkahan pojat rohkenevat seinälle kiipeämään. Lahjakortti jätettiin kassalle, valjaat ja kengät puettiin päälle ja sitten vain portista sisään kiipeilyalueelle. Ihmisiä oli melko paljon ja seinille joutui välillä hieman jonottamaan. Aluksi henkilökunta tuli opastamaan valjaiden käytössä ja kertomaan seinien vaikeustasoista. Alkuun poikia piti hieman rohkaista seinälle ja jopa pitää vähän kiinni. Äkkiä se kärpänen kuitenkin puraisi.
Yllättävää paikassa oli se, että samoja seiniä kiipeilivät niin kokeneet ja vahvat miehet kuin pienet, juuri aloittelevat pojatkin. Äidit ajattelivat etukäteen, että  testaillaan seiniä hetki ja mennään sitten kahvittelemaan. Äkkiä kuitenkin selvisi, että pojat olivatkin asiasta ihan eri mieltä. Mitä korkeammalle seinää pääsi kiipeämään, sitä suuremmaksi kiipeilyinnostus kasvoi. Eskari ja viskari kiipesivät seiniä ylös ja liukuivat vaijerin varassa alas täysin pelotta. Ja äkkiä kävi myös selväksi, että äitien tukikäsiä ei tarvita enää muussa kuin valjaiden kiinnittämisessä.
Salmisaaren liikuntakeskuksesta löytyy useita erilaisia testattavia lajeja ja nyt kokemuksen perusteella voi ainakin seinäkiipeilyä suositella ehdottomasti! Aloittelijoiden kiipeilymaksu lapsille oli 14 euroa ja aikuisille 20 euroa. Hinnat sisältävät kiipeilyn ja alkuopastuksen lisäksi valjaat ja kengät. Alle 14-vuotiailla pitää olla vanhempi mukana, mutta tällöin vanhemman ei tarvitse maksaa (ellei siis itsekin aio kiivetä). Itsevarmistavat valjaat eivät sovellu alle 4-vuotiaille lapsille.
Meidän esikoisia kiipeilykärpänen puraisi sen verran kovaa, että Salmisaareen päädytään luultavasti vielä monta kertaa. Tulipa paikasta hankittua samalla myös lahjakortit synttäreitä viettäville eskarikavereillekin, vink vink ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti