tiistai 17. helmikuuta 2015

Kevään sisustushitti: välikausihaalari!

Lasten ulkovaatepukeutuminen on lähes jokaisen pienten lasten äidin (ehkä muutaman isänkin) kestopuheenaihe. Keskustelu kevään uusista mallistoista, hiteistä ja hudeista, teknisistä ominaisuuksista, ompelujäljen laadusta ja siitä, kuinka polvet ja saumojen teippaukset kestävät lisääntyy leikkipuistoissa, Facebookin äitiryhmissä ja keskustelupalstoilla sitä mukaa, kun päivä pitenee ja kevätauringon ensisäteet alkavat pilkahdella pilvien lomasta. Jo jonkin aikaa lasten ulkovaatemarkkinoita ovat hallinneet muutamat suuret merkit, pohjoismaista designia ja joukossa ne pari suomalaista pitkän linjan toimijaa. Ja kuulkaas, täytyy myöntää, että ainakin me olemme aika innoissamme, kun tähän joukkoon saadaan virkistävä tuulahdus, jotain ihan uutta, kotimaista designia, pientuotantoa ja aidosti yhden äidin kynästä alkunsa saanut mallisto.
Yllä olevat kuvat: Tatu Hiltunen.
Kuinka moni on joskus miettinyt, että ne eteisessä roikkuvat lasten haalarit voisivatkin olla osa sisustusta? Sisustusblogeissa ja -lehdissä suurta suosiota ovat niittäneet erilaiset versiot dots-naulakoista ja nyt niille nuppinaulakoille on myös täytettä. Kahden pienen tytön äiti nimittäin kyllästyi puolitoista vuotta sitten riemunkirjaviin ulkohaalareihin ja päätti suunnitella sisustukseen sopivat haalarit itse. Syntyi yritys nimeltäMioMao Clothing. Ompelijan kolutus suunnittelijalla oli taskussa jo ennestään ja sitten ei muuta kuin toimeen. Kovan työn lopputuloksena on veistoksellisen kaunis, mutta myös käytännöllinen kahden haalarin mallisto.
Me olimme onnekkaita ja pääsimme hypistelemään haalareita ensimmäisten joukossa. Ja oi kyllä, haalarit sopisivat niin hienosti myös meidän eteiseen! Haalari on valmistettu polyesteristä Öko-Tex -standardin mukaisesti ja kankaan alla on vedenpitävä kalvo. Vesipilariarvo haalareissa on 5 000 mm, hengittävyys 5 000 g/m2/24h ja kulutuksen kesto 30 000. Väreinä tässä ensimmäisessä mallistossa ovat niin tytöille kuin pojillekin sopivat graafiset keltainen ja musta. Haalarin hauska yksityiskohta on hupun käsinsolmittu tupsu. MioMao-haalareita on saatavilla koosta 86 cm kokoon 128 cm. Haalareiden lisäksi mallistoon kuuluvat kokonaisuuteen mätsäävät rukkaset.
MioMao-haalareita voi ostaa netistä merkin omasta verkkokaupasta ja todennäköisesti pian myös kivijalkaliikkeistä jälleenmyyjiltä. Merkillä on myös Facebook-sivut, joilta saa ajantasaisinta tietoa MioMao-uutuuksista ja tarjouksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti