tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kuppi kuumaa Kalliossa - ja lapsetkin viihtyvät

Vuosi sitten kirjoittelimme blogissa suloisesta sisustus- ja second hand -liikkeestä, Olo-huoneesta. Helmikuun alussa Olo-huoneen kanssa samoissa tiloissa Fleminginkadulla avasi ovensa teehuone Chotto Matte. Paikkaa mainostettiin lapsiystävälliseksi ja leikkinurkkakin kuulemma löytyisi. Minä taas en ole vielä oppinut juomaan kahvia, vaan iltapäiviini kuuluu olennaisena osana kupillinen höyryävää teetä. Niinpä yhtenä vapaana perjantaina päätimme aamupäiväulkoilujen ja lounaan jälkeen lähteä lasten kanssa viettämään herkutteluhetkeä Kallioon.
Testihetkellä Chotto Mattessa ei meidän poikien lisäksi ollut muita pieniä asiakkaita paikalla, joten mahduimme hyvin rattaiden kanssa sisälle, lapset saivat vallata leikkinurkan kokonaan itselleen ja taaperolle löytyi syöttötuoli. Leikkinurkan puinen nukkekoti nalleperheasukkaineen, pikkuautot ja kuvakirjat pitivät lapset tyytyväisinä. Pikkuisen minua alkuun huolestutti leikkinurkan vieressä olleet posliiniastiat yhdistettynä välillä vähän reipasotteiseen kaksivuotiaaseen, mutta leikit sujuivat nätisti ja pian äitikin uskalsi rentoutua ja jopa selailla vähän lehtiä :).
Leikkipaikka oli oikein kiva ja miljöö muutenkin viehättävä, mutta kahvilavierailun ensisijainen tarkoitus oli kuitenkin toki herkuttelu. Tarjoilutiskin antimien joukossa oli makeita sekä suolaisia herkkuja ja muun muassa vegaaneille ja raakaruoan ystäville omat vaihtoehtonsa. Lapset valitsivat yksimielisesti mustikkapullan, joka oli niin reilun kokoinen että yhdestä pullasta riitti hyvin kahdelle naperolle. Tosin esikoinen oli asiasta hieman eri mieltä, vatsaan olisi kuulemma mahtunut hyvin toinenkin puolikas. Lasten pillimehut olivat luomua Semperiltä. Viisivuotiaalle tämä "vauvojen mehu" ei enää kelvannut, vaan hän joi mieluummin vettä. Chotto Matten teevalikoimassa on paikan omistajan omien villiyrttisekoitusten lisäksi vaihtuvia teelaatuja. Testasin hedelmäistä vihreää teetä, hyvää oli.
Ennen kuin jatkoimme matkaa, oli vielä wc-tilat katsastettava. Vessa oli tilava ja pieneltä bebeltä vaipanvaihto onnistuisi siellä olleen hyllykön päällä, pottaa ei vessassa ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti