torstai 10. tammikuuta 2013

Tallitontun reitti, Korkeasaari

Testiryhmä: kaksi aikuista ja neljä lasta (7kk, 1,5v, 3v ja 4v)

Testiryhmä vieraili joululomalla Korkeasaaressa, missä oli normaalin eläinten katselun lisäksi joulun ajan myös Tallitontun reitti. Reitti kulki pitkin saarta ja matkaa ohjasivat vanerista tehdyt tontut, mitä löytyi matkan varrelta tasaisin välimatkoin. 
Lasten harmiksi leikkipaikka oli talven ajan suljettu.

Aikuisten mielestä Tallitontun reitti tuntui hieman rahastuksen maulta. Korkeasaaren sisäänpääsymaksu on talviaikaan 10€ (lapset alle 6v ilmaiseksi , tarkemmat lippuhinnat täältä), mutta kyllä eläintarha on enemmän kesäinen kohde. Eläimiä näkyi melko harvakseltaan ja varsinkin reitin alkupäässä piti kävellä melkoinen matka ennen kuin yhtäkään eläintä näkyi. Onneksi isommat lapset innostuivat tonttupatsaista ja bongailivat innoissaan aina seuraavaa tonttua.                             


Eläinten lisäksi reitin varrella oli myös erilaisia Tallitontun paikkoja. Näimme ainakin Tallitontun kodin, saunan ja työpajan. Nämä "kurkistusluukut" olivat ihan hauska lisä reitille, mutta niitäkin olisi toivonut hieman lisää.


Joitain eläimiäkin sentään nähtiin, vaikkakin tontut taisivat kiinnostaa tällä kertaa enemmän.


Pettymystä lisäsi myös se, että lähes kaikkien aitauksien lasiseinät olivat aivan huurussa, eikä niiden läpi nähnyt eläimiä ollenkaan. Sen vuoksi olikin melko haastavaa saada osoitettua eläimiä niin, että lapsetkin näkivät jotain.


Lounasaikaan piti tyytyä porttien ulkopuolella olevaan kahvilaan, sillä ainoastaan sinne saimme tuoda vaunut sisälle asti. Testiryhmän mielestä on erikoista, että paikassa, jossa käy paljon lapsia, kahvilat ovat sellaisia mihin ei saa tuoda lastenvaunuja. Onneksi saimme tällä kertaa poikkeusluvan ja vauvakin pääsi sisälle. 

Lastenhoitohuoneita saarelta löytyy useampia ja ainakin lipunmyynnin lähellä oleva lastenhoitohuone oli ihan tilava ja sisälsi kaiken tarvittavan. Testiryhmä matkasi tällä kertaa Korkeasaareen bussilla (nro 16), mikä osoittautuikin ihan hyväksi ideaksi, koska bussilla pääsee lähemmäksi portteja kuin omalla autolla. Paikan päältä saa myös vuokrattua rattaita yhden euron hintaan, mutta meillä oli tälläkertaa omat menopelit mukana.

Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥   
Lasten kanssa liikkuminen:  ♥  ♥ 
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥   

1 kommentti :

  1. No jopas on Korkeasaaressa paljon nähtävää ja koettavaa talvellakin... (siis myös lastenlapsille)

    VastaaPoista