tiistai 15. tammikuuta 2013

Gardenia Viikki

Testiryhmä: kaksi aikuista ja neljä lasta (7kk-4v)

Testiryhmä lähti testaamaan Helsingin Viikissä sijaitsevan Gardenian trooppista puutarhaa eräänä tuulisena päivänä, kun tarvittiin lapsille jotain sisätiloissa koettavaa. Paikka oli suurelle osalle testiryhmää täysin uusi tuttavuus ja hieman epäilytti, miten lapset puutarhassa viihtyvät. Edullinen sisäänpääsymaksu (aikuiset 4 €, lapset yli 3 v. 2 €) rohkaisi kuitenkin kokeilemaan ja hyvä niin. 
Gardenia-Helsinki sijaitsee Viikissä osoitteessa Koetilantie 1. Paikka on jo ulkoa katsottuna todella hieno ja lapsillekin oli jännää päästä vierailemaan isoon kasvihuoneeseen sisälle. Vanhin lapsista ihaili myös sitä, että kaikki seinät olivat lasia. Positiiviset kokemukset jatkuivat, kun astui ovesta sisään, sillä heti huomasi, että paikka on myös lapsiystävällinen. Tätä havaintoa tukivat mm. Gardenian pihalle sijoitettu leikkipaikka sekä heti aulasta löytyneet pienet tuolit ja pöydät lasten piirustushetkeä varten.
Gardenian aulassa kävi kuhina ja siellä oli lounasruokailu täydessä käynnissä, mutta muuten testiryhmä sai tutustua puutarhaan täysin rauhassa. Ostimme pääsyliput aulan tiskiltä (tällä porukalla perhelippu oli edullisin vaihtoehto), jätimme ulkovaatteet narikkaan ja lähdimme tutustumaan trooppiseen kasvillisuuteen. Pääovista ei vaunujen kanssa kannata mennä, koska eteen tulevat heti portaat, mutta sivuovista mahtui tuplienkin kanssa hyvin sisään. 


Lipputiskiltä sai kahden euron lisähintaan mukaan kartan, minkä avulla puutarhasta piti etsiä pieniä aarrearkkuja. Arkkujen sisältä löytyi tietoa erilaisista kasveista sekä kirjaimia, jotka sitten yhdessä muodostivat haetun sanan. Kahden euron panostus kannattaa ehdottomasti tehdä, sillä kartan avulla lapset viihtyivät puutarhassa ihan eri tavalla ja taistelua tuli ainoastaan siitä, kuka arkut saa avata. Lisäbonuksena lipputiskiltä jokainen lapsi sai vielä pienet tarrat matkaan, kun sinne palautettiin täytetty kartta.Gardenian wc-tilat löytyvät aulasta, naulakkojen vierestä. Tiloista löytyi myös asiansa ajava lastenhoitohuone pottineen kaikkineen. 


Vaikka lounastakin olisi Gardeniasta saanut, oli testiryhmällä tällä kertaa omat eväät mukana. Eväät maistuivatkin oikein maukkailta trooppisen puutarhan lämmössä!

Gardeniaan pääsee hyvin omalla autolla tai esimerkiksi bussilla Jokeri-linjalla 550. Kaiken kaikkiaan puutarhassa vierailu oli positiivinen kokemus ja sinne täytyy mennä kesällä uudestaan!

Lasten matkassa suosittelee!

Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥ ♥  
Lasten kanssa liikkuminen:     
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti