perjantai 4. tammikuuta 2013

Ateneum

Testiryhmä: 2 aikuista, 1 lapsi (2 kk)

Piipahdimme vauvan kanssa Ateneumin taidemuseossa kahvilatreffien yhteydessä. Ateneumin pääovista ei kannata yrittää rattaiden kanssa sisään, vaan hissillinen sisäänkäynti on toisella puolella rakennusta, Ateneuminkujalla. Vanhassa talossa on paljon portaita myös sisällä, joten katsoimme parhaaksi siirtää vauva kantoliinaan ja jättää vaunut narikkaan vahtimestarin valvovan silmän alle.

Tulipa sitten testattua ainakin, että Ateneumissa kaikuu. Kivasti kajahteli museon kiviseinien sisällä, kun parikuinen, kesken päiväunien herätetty lapsukainen parkaisi kiukkuisena...Sen verran merkitseviä katseita tuli muilta kulttuurinnälkäisiltä, että hyssyttely päätettiin hoitaa rappukäytävässä. Kun vauva oli saateltu takaisin höyhensaarille, loppuosa vierailusta sujui ihan mukavasti. Ateneumin näyttelytilat ovat aika laajat, emmekä tällä kertaa jaksaneet jatkaa enää perusnäyttelyyn, kun aikaa sai vaihtuvassa näyttelyssäkin kulumaan yksien päiväunien verran.

Ateneumin taidemuseo sopii retkikohteena isommille, eli eskari- ja kouluikäisille lapsille. Ajatus taaperoikäisestä juoksentelemassa vanhojen, arvokkaiden taideteosten keskellä kaikuvissa näyttelysaleissa kuulostaa hiukan...no, jännittävältä ainakin :). Ateneumissakin järjestetään lapsille ja perheille työpajoja, näihin voivat osallistua jo 3-vuotiaat yhdessä aikuisen kanssa.


Lompakkoystävällisyys: ♥    
Lasten kanssa liikkuminen: ♥ ♥ ♥  
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥  

2 kommenttia :

 1. Hei mahtava blogi, loysin tanne Lontoon Kotirouvan blogista ja sun postaukset tulevat todella tarpeeseen silla itse ulkosuomalaisena pyorin Suomessa ollessani todella paljon kaupungilla vauvan kanssa.
  Keep up the good work!

  Oma suosikkini vaipan vaihtoon stadissa on musiikkitalon invavessa, tilava, siisti ja siella on hoitopoyta mutta varsinaisista hoitohuoneista Stocka taitaa vetaa voiton.

  Chelsea mama

  VastaaPoista
 2. Kiva kun löysit tänne Chelsea mama! Teemme parhaamme, että löydät hyviä lapsiystävällisiä paikkoja Helsingissä jatkossakin :)

  VastaaPoista