maanantai 22. syyskuuta 2014

Lasten synttäripaikkoja

Lasten matkassa -junioreiden joukossa on kaksi syksyllä synttäreitään viettävää poikasta. Kymmenpäisen lapsilauman kaitseminen on jo sen verran iso urakka, että kekkereiden ulkoistaminen alkoi tuntua hyvältä ajatukselta, etenkin, kun loka-marraskuussa juhlatilan jatkaminen ulos kotipihalle ei välttämättä onnistu. Juhlasuunnittelun tuoksinassa tuli googletettua useampia pääkaupunkiseudun juhlapaikkoja, joissa kaverisynttäreitä voisi viettää. Kokosimme nettisurffailun tulokset myös teidän lukijoiden hyödynnettäväksi. Jos listasta puuttuu jokin huippupaikka, niin laittakaa viestiä kommenttikenttään. Täydennämme mielellään listaa! :)


Sisäleikkipuistot
Jos lapsilta kysytään, sisäleikkipuistot pääsevät varmasti etenkin monen leikki-ikäisen muksun suosikkilistan kärkeen synttäreiden viettopaikkana. Näillä synttäreillä saa peuhata ja touhuta hiki päässä ja hauskaa varmasti riittää. Hiukan hillitymmät leikkisynttärit saattaisi olla tarjolla Murulandia-sisäleikkipuistossa. Osa sisäleikkipaikoista tarjoaa synttäripaketteja tietylle lapsimäärälle, osassa hinnoittelu tehdään osallistujamäärän mukaan. Halvimmillaan synttäreitä pääsee viettämään vajaalla 20 eurolla per lapsi.
SnadiStadi, Helsingin leikkiluola, MurulandiaHuimala (Espoo), Naurusaari (Vantaa), HopLop

Museot
Monissa museoissakin voi juhlia synttäreitä. Juhlapakettiin sisältyy esimerkiksi lapsille suunniteltu opastettu kierros museon näyttelyissä tai työpajatyöskentelyä ja herkuttelua museon kahvilassa. Ohjelman hinta on tyypillisesti 100 euron luokkaa + tarjoilujen kustannukset.
Teatterimuseo, Kansallismuseo, EMMA (Espoo),  Lelumuseo Hevosenkenkä (Espoo), Espoon kaupunginmuseo, Suomen Kellomuseo (Espoo), Ilmailumuseo, (Vantaa)


Eläin- ja viidakkoteemaa
Eläinten ystäville ja luonnonlapsille on tarjolla useampia vaihtoehtoja synttäripaikaksi. Sisätiloissa sijaitsevissa paikoissa syntymäpäiväpakettiin kuuluu tyypillisesti opastettu kierros erityisine ohjelmanumeroineen (esim. eläinten ruokkimista). Nuuksion metsissä voi järjestää myös ohjatut metsäsynttärit. Hinta synttäreille riippuu ohjelmasta ja tarjoiluista.
SeaLife, Tropicario, Gardenia, Korkeasaarimetsäsynttärit (Espoo)

Liikunnan huumaa
Sporttiset synttärit voi järjestää monessa paikassa ja lajien kirjokin on laaja. Valikoimissa on esimerkiksi tanssi-, temppu-, peli- ja kiipeilysynttäreitä. Toisissa paikoissa koko synttäripaketti tarjoiluineen ja rekvisiittoinen sisältyy hintaan, toisissa taas voi vuokrata vain juhlatilan ja organisoida ohjelman sekä herkuttelut haluamallaan tavalla.
Gymi, Salmisaaren liikuntakeskus, Meilahden liikuntakeskus, Arena Center, Tanssikoulu DCATapanilan Urheilukeskus, Olympiastadion, miekkailusynttäritWoltti Sirkus, PyöräkrossiparkkiEsport (Espoo), Jungle Kids Fitness (Espoo), Vesiputoustalo (Espoo), Tempputemmellys (Espoo), Freedom Fund Arena (Espoo), 3A-Sport (Espoo), Tikkurilan Tiikeriareena (Vantaa), Tikkurilan Urheilupuisto (Vantaa), The Lane (Vantaa), Let's Go Center (Vantaa)


Kultturelleille tapauksille
Synttäreitä voi juhlia myös kulttuurin, taiteilun tai askartelun parissa. Hinnat ja synttäripaketin sisältö vaihtelevat ja niitä kannattaakin tutkia tarkemmin järjestävän paikan nettisivuilta.
Annantalon kirjakahvila, KinoTapiola (Espoo), Espoon kuvataidekoulu

Tiedepojille ja -tytöille
Itse tekeminen ja kokeminen on monille lapsille mieluista puuhaa. Professoria pääsee leikkimään Heurekan tiedesynttäreillä. Juhlapaketin hinta alkaa 27 eurosta/lapsi.
Heureka


Ravintolat
Ravintolaan ulkoistetuilla synttäreillä vanhempien ei tarvitse stressata tarjoiluista. Mäkki- ja Hese-synttäreitä järjestetään edelleen, mutta niiden rinnalle on tullut muitakin maukkaalta kuulostavia vaihtoehtoja.
Hima&Sali, Jädelino, ViolaRavintola Ranta (Espoo), McDonald's, Hesburger

Vesipedoille
Pienen vesipedon suosikkisynttäreitä juhlitaan tietysti uikkareissa. Näitä synttäreitä en vielä omalle alle kouluikäiselle lapselle järjestäisi, sillä olisi varmasti suotavaa, että synttärivieraat osaisivat uida ainakin auttavasti.
Flamingo Spa, uimahallit


Vauhtiviikareille
Satamassa viivähtävä risteilyalus kuulostaa aika hulppealta juhlapaikalta. Liikennekaupungin synttäreillä pienet juhlijat pääsevät hurjastelemaan polkuautoilla. Karting-synttärit taas tarjoavat vauhdin huumaa vähän vanhemmalle juhlakansalle.
Silja Serenade, Lasten liikennekaupunki, Kart'in Club

Juhlatilat
Pienen budjetin ulkoistettuja synttäreitä voi juhlia kerhotiloissa tai kaupungin leikkipuistojen sisätiloissa. Monia tiloja voi vuokrata melko edullisesti omaan käyttöön iltaisin tai viikonloppuisin. Myös muutamat yksityiset yritykset järjestävät lastenkutsuja tiloissaan. Esimerkiksi Leikkiklubi on Helsingin Tammisalosta löytyvä paikka, joka on erikoistunut erilaisten lasten teemakutsujen järjestämiseen.
leikkipuistot, Mommy & Me, Leikkiklubi, Pikku Sammakko

Myöhemmin syksyllä näette blogissa, mikä paikka valikoitui meidän sankareiden synttäreiden viettoon.

Millaisia kokemuksia teillä on lastenjuhlien järjestämisestä kodin ulkopuolella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti