tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kokemuksia Stokke Steps syöttötuolista

...tai oikeammin Stokke Steps -syöttötuoliin yhdistettävissä olevasta Stokke Steps Bouncer -sitteristä. 
Meidän pikkumimmillä on ikää nyt reilut puoli vuotta. Ystäväperheeseemme odotetaan vappuvauvaa ja olemme luvanneet luovuttaa sitteriosan heille uuden pikkuisen käyttöön lähiaikoina. Nyt on siis hyvä aika kertoa kokemuksiamme Stokke Steps syöttötuoli ja sitteri -kombosta tähänastiseen käyttöön perustuen. 
Tyttäremme on kolmas lapsemme ja isoveljillä oli aikoinaan syöttötuoleina Brio Sit -tuolit (joissa pojat vieläkin istuvat, nyt toki juniorituoleiksi muutettuina). Alkuun ajattelimme, että näillä pärjätään kyllä uudenkin vauvan kanssa. Kunnes sitten näimme lasten serkkujen luona Stokken Tripp Trapp -tuoliin yhdistetyn vastasyntyneen kaukalon ja ihastuimme. Tuollainenhan meillekin täytyy saada! Ihanaa, että vauvan saa lattialta nostettua muun perheen tasolle. Kuusi- ja kolmevuotiailla veljillä vauhtia riittää toisinaan siihen malliin, että koimme tämän mahdollisuuden saada vauva välillä nostettua ylemmäksi olevan ihan turvallisuusnäkökulmastakin hyvä juttu. 

Niinpä sitten kotona tutkimme mahdollisia ostopaikkoja ja siinä googlettelun lomassa esiin nousi meidän tarpeisiimme vielä Tripp Trappia paremmin soveltuva Stokke Steps -tuoli ja siihen yhdistettävissä oleva Stokke Steps Bouncer -sitteri. Stokke Steps -syöttötuolin pyöreä muotoilu miellytti omaa silmää ja värimaailma sopi mainiosti yhteen valkoisten ja puunsävyisten keittiökalusteidemme kanssa. Kun vielä lasten mummi lupasi sponsoroida tarvikkeiden hankintaa ristiäislahjan muodossa, oli päätös tehty. Tai hetkinen...lopullisesti päätöksen taisi sinetöidä tämä vauvakuplassa katsottu siirappistakin siirappisempi Stokken mainosvideo ;).
Hankimme syöttötuolin ja sitterin Vantaalta, AT Lastenturvasta, josta meillä on aikaisempia hyviä kokemuksia mm. rattaiden ostopaikkana. Listahinnat näyttävät olevan tällä hetkellä sitterille 169 euroa ja tuolille 181 euroa.
Meillä oli ystäviltä lainaksi saatu tavallinen sitteri jo olemassa, joten olemme käyttäneet Stokke Bouncer -sitteriä enimmäkseen syöttötuoliin yhdistettynä. Vähemmälle jääneessä sitterikäytössä Bouncer toimi minusta ihan hyvin, mutta en tiedä, johtuuko tottumuksesta vai mistä, että itse tykkäsin enemmän perinteisestä keinusitteristä, jollainen meillä on ollut kaikilla kolmella lapsella käytössä. Bouncer-sitterin jousimainen keinumekanismi on aika herkkä ja tämä osoittautui meidän perheessä ajoittain ongelmaksi, kun etenkin nuorempi isoveljistä intoutui keinuttelemaan sitteriä turhankin raisusti. Sitterissä on hyvät viisipistevaljaat ja pakettiin kuuluu lelukaari, johon saa ripustettua kiinni lelun. Vastasyntyneelle on erillinen vauvatuki istuinosaan. Vaihto sitterikäytöstä syöttötuoliin on helppoa. Sitteri laitetaan kasaan muutamalla klikkauksella ja napsautetaan kiinni syöttötuoliin. Värikoodi vaihtuu vielä punaisesta vihreäksi merkkinä siitä, että sitteri on naksahtanut oikealle paikalleen. 

Syöttötuoliin yhdistettynä Stokke Bouncer -sitteri on ollut meillä ahkerassa käytössä. Vauva on istunut muun perheen kanssa aina ruokaillessamme ja usein myös, kun on laitettu ruokaa, tyhjennetty tiskikonetta tai pesty pyykkiä (meillä on kodinhoitohuone keittiön vieressä). Meidän tyttömme syntyi ennenaikaisena ja oli varsin pienikokoinen, reilusti alle kolmekiloinen. Tuolloin ihan alkuun tuntui, että sitterin asento syöttötuolikäytössä ei ollut ihan optimaalinen ja lapsen jalat jäivät vähän hassusti roikkumaan sitterin jalkatuen päälle. Tämä ongelma poistui kyllä sitten, kun painoa ja kokoa tuli lisää. Vauva on viihtynyt tosi hyvin omassa "tuolissaan", hän tykkää katsella muun perheen menoa ja osallistua yhteisiin ruokailu- ja ruoanlaittohetkiin. Muutamat unetkin tuolissa on nukuttu :). 
Tyttäremme on aloittanut myös kiinteiden syönnin Stokke Steps Bouncer -sitterissä istuen. Soseiden syöminen tarkoittaa tietysti sotkua. Valitsimme sitterin harmaalla kankaalla ja tuo väri on ainakin osoittautunut suht likaystävälliseksi. Enimmäkseen soseroiskeista ollaan selvitty kostealla pyyhkimisellä, mutta kerran olen heittänyt kankaat pesukoneeseen. Kangasosat voi pestä 40 asteessa ja niiden irrottaminen ja takaisin paikoilleen kiinnittäminen pesun jälkeen onnistui ilman ongelmia.
Seuraavaksi meidän perheessä onkin sitten edessä Baby Setin osto Steps-tuoliin. Kokemuksia tästä uudesta vaiheesta voin kirjoitella blogiinkin myöhemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti