sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Lapsen kanssa Barcelonassa

Testiryhmä on testannut kahteen otteeseen lomailua Barcelonassa noin vuoden ikäisen lapsen kanssa. Katalonian pääkaupunki soveltuu hyvin lapsiperhematkailuun, joskin kaupungin vilkkaus voi aremmalle lapselle tulla yllätyksenä. Kuten muuallakin Etelä-Euroopassa, myös Espanjassa lapsiin suhtaudutaan ystävällisesti ja heidän kanssaan voi huoletta mennä lähes minne tahansa.


Me kävimme Barcelonan akvaariossa, jossa 1-vuotias oli haltioissaan sekä merenelävistä että akvaarion ulkopuolella olleesta pienestä leikkipaikasta.


Matkarattaiden sijaan meillä oli mukana ihan normaalikokoiset rattaat, joissa lapsi viihtyi, kun kiertelimme kaupungilla. Rattaiden ohella käytimme paljon kantoreppua. Lentokentän lisäksi reppu oli tarpeellinen mm. FC Barcelonan jalkapallopelissä, jonne seurueen miesväki halusi ehdottomasti päästä. 

Toinen testiporukka liikkui Barcelonassa Gracon matkarattailla, joiden kevyt rakenne ja kääntyvät etupyörät olivat kätevät isossa kaupungissa. Ainoana miinuksena meillä osoittautui kasvot menosuuntaan ollut työntösuunta. Arka lapsi säikähti useaan otteeseen liikenteen vilinää ja ohi ajavia mopoja, kun seisottiin esimerkiksi liikennevaloissa. Mikäli mahdollista, isompaan kaupunkiin mennessä suosittelisin pienelle vauvalle rattaita, missä lapsen saa kulkemaan myös selkä menosuuntaan. 
La Ligan futismatsi on hieno kokemus myös vähemmän fanaattiselle jalkapallon seuraajalle. Lisäksi peli on todellista perheviihdettä; mukana on Barca-faneja vauvasta vaariin. Ostimme liput paikan päältä, Maremagnum-ostoskeskuksessa sijaitsevasta FC Barcelona -myymälästä. 


Meillä oli juuri vuoden täyttäneelle lapselle matkalla mukana omat ruoat, vaipat ja muut tarvikkeet, mutta tokihan niitä suurkaupungista saa tarvittaessa ostettua. Lisäksi lapsi maisteli ravintolassa aikuisten lautasilta sopivia makuannoksia. Esimerkiksi espanjalaiset tapakset ovat juuri hyvän kokoisia pienelle kulinaristin alulle :) Monista ravintoloista löytyy syöttötuoleja, mutta esimerkiksi terassilla ruokaillessa myös matkarattaat toimivat monesti oivana "syöttötuolina". Lisäksi mukana kulkenut Sack'n seat syöttötuoli oli monesti tarpeellinen.

Vinkkivitonen: Mikäli päättää raahata purkkiruokaa esimerkiksi viikon reissulle koti-Suomesta asti, on hyvä vinkki pakata lasiset purkit tyhjään pahviseen 24-oluen pakkaukseen. Pakkaus on juuri sopivan korkuinen isommille ruokapurkeille ja sisällä ne pysyvät ehjinä ja hyvässä järjestyksessä. Pahvinen pakkaus mahtuu myös hyvin isompaan matkalaukkuun ja mikä parasta, paluumatkalla sen tilalle saa mahdutettua kaikki tuliaiset :) Ja kuten aiemminkin on vinkattu, vaippapaketti kannattaa pakata rattaiden alle, tavarakoriin, jossa se kulkee lentomatkan kätevästi, eikä kerrytä liikakiloja.


Yksi käymisen arvoinen kohde lapsiperheille Barcelonassa on Ciutadella puistossa sijaitseva eläintarha, Barcelona Zoo. Sieltä löytyy eläimiä laidasta laitaan ja niitä pääsee näkemään ihan eritavalla läheltä kuin kotoisassa Korkeasaaressa. Tarkkoja pääsymaksuja en enää muista, mutta hinnakkaalta liput tuntuivat. Toisaalta rahalle sai kyllä vastinetta kun eläimiä oli niin paljon. Alle vuoden ikäistä taaperoa kiinnosti kuitenkin eniten rattaiden vierellä kulkeneet pulut.


Barcelonassa on erittäin kätevää kulkea paikasta toiseen metrolla ja monilta (ellei kaikilta...) asemilta löytyy myös hissit (ainakin pienen etsimisen jälkeen...). Toisaalta tässäkin matkarattaat helpottivat kulkua ja monesti toinen aikuinen kantoikin rattaat alas metrolaiturille samalla kun toisella oli napero sylissä. Tämä onnistui tietenkin helposti sillä, että matkassa oli vain yksi lapsi. 

Meillä oli suunnitelmissa lähteä ostosmatkalle hieman Barcelonan ulkopuolelle, outletkylään La Roca Village. Tämän vuoksi raahasimme matkaan mukaan myös autokaukalon. Bussimatka outletkylään kestää noin 45 minuuttia ja turvallisempaa oli, että lapsi matkasi tuon ajan omassa kaukalossaan. Perille päästyämme saimme jättää kaukalon infoon säilöön, eikä sitä siis tarvinnut raahata mukana koko päivää. Outletkylässä lapsi matkasi pääasiassa rattaissaan ja ihmetteli menoa. Paikasta löytyy kuitenkin myös lapsille pieni leikkipaikka ja hyvät lastenhoitohuoneet. Kohde toimii siis hyvin myös koko perheen retkikohteena.


Mainittujen kohteiden lisäksi Barcelonassa on monia muitakin lapsiperheille sopivia kohteita. Esimerkiksi Güellin puisto on todella kiva retkikohde piknik eväiden kanssa. Muuten aika kuluu mukavasti myös rantahiekalla kakkuja leipoen ja kaupunkia kierrellen.

Kaiken kaikkiaan Barcelona on yksi testiryhmien lempikohteista ja sinne lähdetään varmasti lasten kanssa vielä joskus uudestaan. Aika on hieman hapertanut muistia, mutta laittakaa kommenttiboksiin viestiä, jos joku asia jäi vielä askarruttamaan Barcelonaan liittyen.

Lasten matkassa suosittelee!

7 kommenttia :

 1. olimme myös marraskuussa 2012 1v 2kk lapsen kanssa Barcelonassa ja olimme yllättyneitä kuinka hyvin kaupunki sopi lapsen kanssa tutkailtavaksi. Kävelytiet olivat leveitä, luiskia oli paljon, ihmiset olivat todella lapsirakkaita. Kierrettiin myös hop in-hop off bussilla ja sinne pääsi hyvin rattailla alakertaan. Meidän tyttö on hyvin sosiaalinen, joten hän nautti istuskelusta matkarattaissa, jossa pääsi katsomaan hyvin muita ihmisiä, vilkuttelemaan niille jne. Voin lämpimästi suositella Barcelonaa lapsiperheille. Keväällä/kesällä olisi varmaan kiva, kun voisi hyödyntää rantaakin uimiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi ja kiva, että löysit blogiimme! :) Nuo kiertoajelubussit olikin hyvä vinkki, toimii varmaan muissakin kaupungeissa.

   Poista
 2. Hei, missä yövyitte kun olitte Barcelonassa?

  VastaaPoista
 3. Hei, missä yövyitte kun olitte Barcelonassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, majoituimme H10 Marina Barcelonassa ja toisella kerralla Grand Hotel Centralissa. Varsinaisia "lapsihotelleja" paikat eivät olleet, mutta hyvin niissä lastenkin kanssa pärjäsi :)

   Poista
 4. kuinka lämmin sielä oli kun olitte siellä?

  VastaaPoista
 5. Hei, pitikö lapselle ostaa myös lippu Barcan peliin?

  VastaaPoista