perjantai 1. helmikuuta 2013

Kööpenhamina

Testiryhmä: 2 aikuista, 2 lasta (6 kk, 3 v.)

Kun Tukholma ja Tallinna on nähty, mukava kohde lapsiperheen viikonloppulomalle on Tanskan pääkaupunki Kööpenhamina. Lennot ovat lyhyet (1 h 20 min suuntaansa) ja niitä saattaa hyvällä tuurilla saada hyvinkin edullisesti. Siisteys ja turvallisuus ovat pohjoismaalaisittain korkeaa tasoa, mutta kuitenkin tunnelmassa on jotain erilaista, keskieurooppalaista ja pienen suurkaupungin tuntua.

Me majoituimme Copenhagen Island Hotelissa kolmen hengen huoneessa. Hotelli taisi olla enemmän business- kuin perhematkailijoille suunnattu, mutta hyvä sijainti, hulppeat merinäkymät ja herkullinen aamiaisbuffet kompensoivat ihan riittävästi leikkihuoneen puutetta.


Lapsiperheen must-nähtävyys Kööpenhaminassa on Tivoli. Me olimme reissussa joulukuussa, jolloin Tivolin alueella oli joulumarkkinat. Keski-Euroopasta tutuissa markkinakojuissa myytiin kuumaa juomaa, pientä purtavaa ja monenlaista joulukrääsää. Huvipuiston laitteisiinkin pääsi hurvittelemaan, kolmevuotias testasi lasten pikajunaa.


Köpiksessä on toimiva joukkoliikenne. Me matkustimme paikallisella lähijunalla. Tuplarattaiden kanssa oli helppo liikkua matalalattiajunissa ja vaunuihin on selkeästi merkitty tilat lastenrattaille. Lapset pääsivät reissaamaan ilmaiseksi, mutta Helsingistä tuttua vapaamatkustajan etua rattaiden kanssa liikkuvalle ei Kööpenhaminassa tunneta.


Tanska ei ole euromaa ja ainakin tämänhetkisten kurssien vallitessa hintataso tuntui melko korkealta. Houkutuksia shoppailulle kyllä on, esim. monet laadukkaat lastenvaatemerkit (Ticket, Molo Kids, Wheat...) ovat tanskalaista designia. Köpiksen lentokentältä löytyy mm. Hamley's ja Molo Kidsin myymälä (sekä äidille Victoria's Secret ;) ), eli jokunen kruunu kannattaa säästää sinnekin. Eikä legojen kotimaasta toki voi poistua ilman vierailua Lego-putiikissa pääostoskatu Strøgetin varrella.


Ruokakaupasta ostimme vauvalle Hippin ja Semperin soseita, suomalaisella tekstillä varustettuna. Purkkiruoan lämmittämistä varten meille annettiin kahvilassa kulhollinen kuumaa vettä, kuulemma eivät voi ottaa ravintolan keittiöön mitään ruokia ulkopuolelta.

Tuttua pohjoismaalaista tasoa Tanskassa on valitettavasti myös ilmasto. Kannattaa siis pakata mukaan lämmintä ja sateenkestävää vaatetusta.

Seuraavaan reissuun jäi nähtävyyksistä ainakin eläintarha ja akvaario. Ja ehkäpä sen seuraavan reissun voisi kuitenkin ajoittaa kesäaikaan, vaikka jouluinen tunnelma (räntäsadetta lukuun ottamatta...) omalla tavallaan olikin ihana.


Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥ ♥  
Lasten kanssa liikkuminen:   ♥  
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥  4 kommenttia :

 1. Oijoi. Köpishän kuulostaa hyvältä. :)

  VastaaPoista
 2. Köpis oli kyllä positiivinen yllätys lastenkin kanssa. Kivaa vaihtelua esim. Tukholman risteilylle :)

  VastaaPoista
 3. Moi! Käytiin kahden 4,5 vuotiaan kanssa Köpiksessä viikonloppulomalla pari viikkoa sitten. Todella onnistunut reissu! Ehdottomasti kannattaa käydä eläintarhassa - jääkarhuja, pingviinejä, norsuja, virtahepoja...vaikka mitä. Se on sopiva paikka myös aikuisille. Toinen kohde, jonne kannattaa suunnata on kansallismuseo. Siellä on lapsille oma osasto, ja meidän tytöt ainakin viihtyivät siellä mielettömän hyvin. Ja taas aikuisille on paljon nähtävää siellä "tylsillä" osastoilla, jossa tehtiin pakollinen kierros ennen lastenosastolle menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teilläkin oli onnistunut Köpiksen matka! Mekin luettiin ihaillen Köpiksen museotarjonnasta, useammassakin paikassa lapset on huomioitu omilla leikkimisen kestävillä alueilla. Meillä vaan reissu osui maanantaille, museokäyntien kannalta sille kaikkein huonoimmalle viikonpäivälle, kun kaikki paikat olivat kiinni...

   Poista