Kuten olette blogistakin saattaneet lukea, kesällä meidän perhe kierteli ahkerasti kotimaan kohteita. Säästimme kuitenkin yhden lomaviikon syyskuulle ja silloin suuntasimme kohti takuuvarmaa aurinkoa ja lämpimiä uimavesiä, eli vietimme viikon Santorinin saarella, Kreikassa.
Meillä oli tavallinen pakettimatka, joka valittiin sen vaivattomuuden takia. Lasten kanssa matkustaessa suorat lennot ja lentokenttäkuljetukset ovat plussaa. Muita matkanjärjestäjän palveluita emme tällä kertaa hyödyntäneet. Yleensä olemme suosineet niin lasten kanssa kuin ennen lapsiakin rantalomilla mahdollisimman rauhallisia lomakohteita. Mitä vähemmän menoa ja ihmisiä, sitä enemmän meidän mieleen paikka on ollut. No, Santorini ei ihan tähän sarjaan lukeudu, sillä siellä matkailijoita riittää. Syyskuussa sesonki ei enää ole kuumimmillaan, mutta porukkaa oli kuitenkin aika paljon. Yleisin turistiseurue näytti olevan eläkeläispariskunta, joten mikään biletyspaikka Santorini ei varsinaisesti ole. Rauhallinen iltaelämä sopi hyvin meillekin.
Hotellimme sijaitsi Kamarin lomakylässä Santorinin kaakkoisosassa. Kamari on tyypllinen matkailun ympärillä pyörivä paikka; rantakadulla on vieri vieressä ravintoloita sekä turistikrääsää ja elintarvikkeita myyviä minimarketteja. Jos rantaelämän vastapainoksi kaipaa jotain muuta aktiviteettia, voi joku ilta käväistä leikkipuistossa. Sellainen löytyi ainakin Kamarin jalkapallokenttää vastapäätä. Puistossa oli paljon paikallisia lapsia ja meidän kolmevuotiaamme viihtyi hyvin kiipeilytelineillä. Osa leikkivälineistä oli kuitenkin rikki ja esimerkiksi keinut olivat sen verran vaarallisen näköisiä, että yksivuotiasta taaperoa ei niiden lähelle uskaltanut päästää.
Kamarin kylässä on hyvinvarusteltu kirjakauppa, jonka kattavasta pikkuautovalikoimasta löytyi muun muassa esikoisen kauan toivoma raketinkuljetusauto (joo-o, tällaisiakin siis on!), hauskoja kuvakirjoja, puuhavihkoja, tarroja ja muuta pientä kivaa. Aikuisten tuliaisostokset teen Kreikassa yleensä apteekissa. Niissä myydään nimittäin ihanan tuoksuisia Korresin kosmetiikkatuotteita Suomen hintoja halvemmalla. Toinen juttu, mitä Kreikasta aina pitää kantaa kotiin saakka, on jokaisessa marketissa myytävät oliivisaippuat. Ja miksi, siitä on luvassa ihan oma postauksensa pian ;). Hintatasoltaan Santorini on kuulemma hiukan muita Kreikan saaria kalliimpi. Ravintolassa söi kuitenkin halvemmalla kuin Suomessa ja kaupassa paikalliset tuotteet kuten hedelmät ja mehut olivat edullisempia.
Me olimme raahanneet kuopuksen vaipat ja hiukan ruokiakin koti-Suomesta saakka. Tämä osoittautui hyväksi päätökseksi, sillä Kamarin minimarketeissa oli tosi suppeat valikoimat vauvanhoitotarvikkeita. Purkkiruoat olivat myös melko tyyriitä. Tutteja, tuttipulloja yms. myytiin apteekissa. Tälläkin kertaa vaippapaketti kulki näppärästi mukana rattaiden kuljetuskassissa, eikä vienyt tilaa matkalaukussa. Vaippojen lisäksi sujautimme Baby Joggereiden kuljetuslaukkuun myös hiekkalelut, niin lapset pääsivät heti ensimmäisenä lomapäivänä tosi toimiin ja rakentelemaan palatseja pikkuautoille.
Jos Santorinille asti matkustaa, lasten kanssa tai ilman, ei kuitenkaan kannata jäädä vain hotellin lähelle pyörimään, sillä Santorinin kauneus avautuu mielestäni vasta, kun saareen lähtee tutustumaan hiukan laajemmin.
Me vuokrasimme kolmeksi päiväksi auton ja kävimme katsastamassa muun muassa muutamia rantoja ja saaren pohjoiskärjessä sijaitsevan Oían kylän. Kreikan pienillä saarilla eksymisen vaaraa ei autoillessa juuri ole. Hiukan kylmiä hermoja kapoisilla vuoristoteillä ajeleminen kyllä vaatii. Lapsille saimme vuokra-autoon ihan asianmukaiset turvaistuimet. Vuokra-autofirmoja on Kamarissa useampia, eli ainakin parista paikasta kannattaa kysäistä tarjoukset, niin voi säästää useammankin euron.
P.S. Tulossa on vielä juttua Santorinin rannoista. Kreikassa lomailusta lasten kanssa olemme kirjoittaneet blogissa aikaisemmin täällä. Onko siellä muita Santorinin kävijöitä? Olisi kiva kuulla kokemuksia! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti