Sisäleikkipuistokierroksemme jatkui, kun lähdimme tutustumaan Espoossa, Juvankartanossa sijaitsevaanReippailuhalli Huimalaan. Halusimme tehdä testin alusta loppuun kunnolla ja lähdimme matkaan julkisilla kulkuvälineillä. Reittiopas näytti matkan kestoksi noin puoltatoista tuntia ja kolmea eri bussia. Emme lannistuneet tästä, vaan lähdimme ajoissa matkaan. Todellisuudessa myöhästyimme yhdestä bussista ja saavuimme perille reilun kahden tunnin matkanteon jälkeen. Onneksi - todellakin onneksi - kaiken tämän reissaamisen jälkeen paikka osoittautui vaivannäön arvoiseksi.
Reippailuhalli Huimala noudattelee pitkälti samaa linjaa kuin muut pääkaupunkiseudun sisäleikkipuistot. On kiipeilytelineitä, trampoliineja, liukumäkiä, (iiiiiisooo) pallomeri ja paljon muuta. Reippailualue on kooltaan suuri, noin 3 000 neliötä ja aktiviteetteja löytyy runsaasti eri-ikäisille. Lasten pääsylippu Huimalaan maksaa 1-2 -vuotiailta 12 euroa ja 3-17 -vuotiailta 18 euroa. Aikuisten lipun hinta on 5 euroa ja isovanhemmat (sekä S-etukortin haltijat) pääsevät sisään ilmaiseksi. Tarkempia tietoja hinnoista ja aukioloajoista löytyy täältä.
Huimala saa ehdottomasti erityiskiitosta siisteydestä ja huolella mietitystä viidakkoteemaisesta sisustuksestaaan. Nuhjuisuudesta tai edes kulumasta ei ollut tietoakaan ja paikassa oli miellyttävä liikkua ja seikkailla. Myös aluejako oli mielestämme toimiva. Pienempien puoli oli täysin erillään isompien alueesta ja testiryhmä lähtikin välillä "lepäämään ja rauhoittumaan" yläkertaan pienten lasten puolelle. Yläkerta oli nimittäin selkeästi rauhallisempi ja sen aidatulla alueella oli helppo päästää myös yksivuotias taapero valloilleen.
Reippailuhalli Huimala on nimensä mukaisesti muutakin kuin pelkkää hupailua. Huimalassa jokainen väline on suunniteltu niin, että se myös kehittää lasta. Välineet on pisteytetty yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisen tiedekunnan kanssa kriteereinään, kuinka ne kehittävät tasapainoa, kehonhallintaa, silmien ja raajojen yhteistyötä sekä tilanhahmotusta. Huimalassa reippaileminen on lapselle siis tutkitusti myös hyödyllistä.
Kuten muissakin sisäleikkipuistoissa, myös Huimalassa tauot tulivat tarpeeseen. Lapsilla riitti virtaa ja pää kostui, joten välillä oli ihan hyvä pysähtyä eväshetkelle Huimalan kahvioon. Kahvio sijaitsee samassa tilassa reippailualueen kanssa ja tarjoilee asiakkailleen muutamia ruoka-annoksia ja välipaloja. Tällä kertaa testiryhmän lapset nauttivat (perjantain kunniaksi) nakkisämpylää ja jäätelöä.
Kuten jo alusta saattoi käydä ilmi, Huimala ei sijaitse - julkisilla liikuttaessa ja näin itähelsinkiläisestä näkövinkkelistä katsoen - ihan yhtä kätevässä paikassa kuin jo aiemmin testatut SnadiStadi ja Helsingin Leikkiluola. Kuitenkin paikan siisteys ja kehittävät välineet houkuttelevat varmasti sekä espoolaisia kävijöitä että omalla autolla liikkuvia vähän kauempaakin.
Huimalassa viihtyivät myös testiryhmän aikuiset hyvin, sillä rakennuksen suurista ikkunoista tulvi koko ajan sisään luonnonvaloa. Useat sisäleikkipuistot kun sijaitsevat maan alla tai ovat muuten ikkunattomia ja niissä pitkään oleminen saa aikuisenkin olon hieman raskaaksi.
Myönnetään, että me äiditkin saatoimme hieman innostua Huimalan sähköautoradasta, trampoliineista ja jättipallofudiksesta, mutta aikuisvieraiden viihtymisen takaamiseksi Huimalasta löytyy lisäksi hyvä lehtivalikoima, hierontatuoleja ja nettiyhteydet.
Kuten muissakin sisäleikkipuistoissa, myös Huimalassa voi järjestää lasten synttärijuhlia. Huimalan Kemukeitaasta ja synttäripaketeista voi lukea lisää täältä.
Oletteko te reippailleet Huimalassa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti