Isä oli luvannut kolmevuotiaalle, että seuraavana sateisena lomapäivänä tehtäisiin retki Luonnontieteelliseen museoon. Suomen kesäsäät tietäen sitä päivää ei tarvinnutkaan kovin kauan odotella :).
Pääsymaksu museoon oli aikuisilta 10 euroa ja 7-17 -vuotiailta 5 euroa. Tarkempia hintatietoja ja infoa alennuksista kannattaa käydä katsomassa museon nettisivuilta.
Museovisiitti alkoi hyvin, sillä jo aulassa kävijöitä tervehtii vaikuttava, oikean kokoinen norsu. Museon sisäänkäynnin portaikossa on luiska ja heti ulko-oven jälkeen löytyy vaunuparkki. Me otimme kuitenkin rattaat mukaan kuopukselle ja niidenkin kanssa kulkeminen onnistui hyvin. Näyttelyitä on neljässä eri kerroksessa ja kerrosten välillä pääsee liikkumaan hissillä. Aulasta nappasimme mukaan myös museon Top10-kohteiden luo johtavan visailun, joka oli mukava lisä kierrokselle.
Leikki-ikäinen lapsi oli museossa tosi innoissaan. Tämän ikäiselle kaikki on niin uutta ja kiinnostavaa, että "Mikä tuo on?" -kysymyksiin sai vastailla jatkuvasti. Vanhempien helpotukseksi vastauksetkin löytyivät läheltä. Vuoden ikäinen kuopuskin oli innoissaan museossa. Hänellä tosin meno on välillä sen verran haipakkaa, että ihan joka paikassa taaperoa ei uskaltanut päästää vapaaksi. Toisen kerroksen mukavasti matolla pehmustetulla alueella oli kuitenkin kiva tepastella.
Kolmevuotiaan mielestä museovierailun kohokohtia olivat muun muassa pimeä huone (savannin yötä havainnollistava tila), muna (erikokoisia linnunmunia), pökäleet (eri eläinten jätöksiä oli taltioitu lasin alle) jadinosauruksen luut. Meihin aikuisiin näyttelyiden laajuus ja monipuolisuus tekivät myös vaikutuksen. Pölyisten luurankojen sijaan vitriinien taakse oli rakennettu kokonaisia aidonnäköisiä maisemakokonaisuuksia ja toiminnallisuuttakin näyttelyissä oli ihan mukavasti. Voisin kuvitella, että Luonnontieteellisen museon anti saattaa olla pienen lapsen mielestä myös aika jännittävää, sen verran eläväisiltä museon asukit näyttivät.
Luonnontieteellisessä museossa on myös kahvila, jota emme tällä reissulla kylläkään testanneet. Neljännen kerroksen parvella voi syödä myös omia eväitä. Hoitopöydän ja potan sisältävä inva-wc-lastenhoitohuone -yhdistelmä löytyy ainakin museon ensimmäisestä kerroksesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti