perjantai 14. joulukuuta 2012

Kiasma - taaperoiden piipahdustyöpaja

Testiryhmä: kaksi aikuista, neljä lasta (6 kk - 4 v.)

Helsingin ytimessä sijaitseva nykytaiteen museo Kiasma järjestää syksyisin ja keväisin lapsiperheille työpajoja . Osallistuimme sekä 1-4 vuotiaille tarkoitettuun taaperoiden piipahdustyöpajaan, että 3-11 kuukauden ikäisille suunnattuun vauvojen värileikkiin (josta oma postauksensa). Aikuiset pääsevät osallistumaan työpajaan museon sisäänpääsymaksun (12 € syksyllä 2012) hinnalla, lapsille hupi on ilmaista.

Taaperoiden piipahdustyöpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista. Me ajattelimme olla paikalla heti ovien autessa kello kymmeneltä ja niin olivat näköjään ajatelleet kaikki muutkin...Jouduimme siis odottelemaan vuoroamme vartin verran. Tämän ajan kiertelimme Kiasman näyttelytiloissa. Näyttelyä ei ole varsinaisesti suunnattu lapsiyleisölle, joten teoksiin ei saa koskea, eikä näyttelytiloissa saa juosta. Osa teoksista on myös ainakin aikuisen silmään sen verran ahdistavia, että turhia itkuja, painajaisia, vaikeita kysymyksiä ja vahingonkorvausvaatimuksia välttääksemme katsoimme parhaaksi parkkeerata joukkiomme palauteseinän ääreen (löytyi 5. kerroksesta pääovien yläpuolelta), jossa lapset taiteilivat omat tervehdyksensä museokansan nähtäville.



Itse työpaja koostui neljästä työpisteestä, joihin sai osallistua oman innokkuuden mukaan. Meillä oli lapsille mukana ohjeen mukaisesti sotkunkestävät vaatteet, mutta museoltakin sai lainata essuja sekä aikuisille että lapsille. Työpajatiloissa on myös pesumahdollisuus ja pöytätilaa niin, että vauvan vaipankin sai tarvittaessa vaihdettua. Varsinainen lastenhoitohuone Kiasmasta löytyy ainakin sisääntulokerroksesta.



Kaikki lapset (ehkä nuorinta, "alaikäistä" jäsentä lukuun ottamatta) innostuivat työpajasta kovasti. Poislähdön hetkeä helpotti kotiviemisiksi mukaan saatu "avainrinkula". Myös aikuisten mielestä kivasti järjestetty työpaja oli positiivinen kokemus, mukava tapa tehdä yhdessä jotain erilaista ja tarjota lapsille ensimmäisiä kulttuurielämyksiä.

Lasten matkassa suosittelee!


Lompakkoystävällisyys: ♥  ♥ ♥ 
Lasten kanssa liikkuminen: ♥ ♥ ♥  
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti