keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Merikeskus Vellamo

Ajelimme kesäviikonloppuna Kaakkois-Suomessa mökkireissulla ja päätimme koukata kotiin Kotkan kautta. Muutama vuosi sitten kävimme Kotkassa tutustumassa suomalaisiin kaloihin ja muihin veden eläviin Maretariumissa, joten tällä kertaa valitsimme retkikohteeksi Merikeskus Vellamon. Arkkitehtonisesti upea Vellamo sijaitsee aivan meren äärellä, satama-alueella. Paikalle pääsee niin veneellä kuin helikopterillakin (!), mutta me karautimme pihaan tylsästi autolla.


Merikeskus Vellamon tiloissa toimii kaksi museota, Suomen merimuseo sekä Kymenlaakson museo. Samalla lipulla pääsee katsastamaan molemmat museot. Pääsylipun hinta on aikuisilta 10 euroa, alle 18-vuotiaat pääsevät sisään maksutta. Arvelimme etukäteen, että 6- ja 4-vuotiaiden poikiemme makuun olisi enemmän merimuseon tarjonta, joten aloitimme kierroksen sieltä.

Bongailimme merimuseosta muutamia lapsille suunnattuja Laivakoira Vellun toimintapisteitä. Pojat pääsivät muun muassa haistelemaan tervantuoksua (Hyi yök!, sanoi neljävuotias), pelastamaan veden varaan joutunutta ja nostamaan laivan purjeita. Hämärä ja iso merimuseo osoittautui kuitenkin yllättäen vähän jännäksi paikaksi. Katosta roikkui sukellusasuinen tyyppi ja nurkan takana oli veneen muotoinen ruumisarkku, ei siis ihan heikkohermoisten kohde! Venekalustoa esittelevä puoli museosta sen sijaan oli lasten(kin) mieleen enemmän. Yhden aluksen kyytiin pääsi itsekin istumaan ja se taisi olla reissun kohokohta.

Merimuseokierroksen loppupuolella 9 kuukauden ikäinen kuopuksemme heräili päiväuniltaan, joten visiittimme Kymenlaakson museossa jäi tällä kertaa vähän lyhyenlaiseksi. Bongasimme kuitenkin muun muassa hienot hevoskärryt ja ihanan lastenalueen, Leikkimön, vanhan ajan kauppaleikkeineen. Täällä etenkin meidän neljävuotias olisi viihtynyt vaikka kuinka pitkään, joten täytynee palata Kymenlaakson museoon vielä oikein ajan kanssa leikkimään.

Museoiden lisäksi Merikeskus Vellamosta löytyvät museokauppa Plootu sekä ravintola Laatonki.

Merikeskus Vellamo / Tornatorintie 99, Kotka / avoinna ti, to-su 10-17, ke 10-20Ei kommentteja:

Lähetä kommentti