maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kesä Helsingissä - Tee ainakin nämä!

VIERAILE KLASSIKOSSA

 

Kesäloma Helsingissä ei ole täydellinen ilman vierailua lapsiperheen klassikkokohteessa, Linnanmäellä tai Korkeasaaressa. Lintsin kesäuutuuksia ovat muun muassa avaruusaiheinen vuoristorata Linnunrata, joka vie huvipuistohurvittelun ihan toiseen todellisuuteen. Vuoristorata-ajelu nimittäin suoritetaan virtuaalilasit päässä. Vesitornin takana, Minimäen alueella, on kaksi uutta laitetta, Propelli ja Poppis sekä Matka maan ytimeen -leikkikenttä. Pienille lapsille on tarjolla tänäkin kesänä kymmenen maksutonta laitetta, näistä muutama sopii koko perheelle. Me olemme jo parina lomapäivänä hoitaneet ulkoilut lähileikkipuiston sijaan Lintsillä, huvipuiston hattarantuoksuisessa tunnelmassa on jotain taianomaista!

Kesällä Korkeasaareen kuuluu tietysti mennä vesibussilla! Vesibussit Mustikkamaalle liikennöivät päivittäin Kauppatorilta ja Hakaniemestä. Eläintarhan kesän ohjelmaan kuuluvat päivittäiset eläinten ruokinnat sekä tarhapolut, joilla pääsee kävelemään samaan tarhaan kenguruiden, vikunjojen ja marojen sekä kilpikonnien kanssa.

TEE SAARIRETKI


Helsingissä riittää ihania ulkoilusaaria. Lyhytkin lauttamatka lisää retkeen sopivasti seikkailufiilistä. Retkeilysaarten klassikko on toki Suomenlinna, mutta lapsiperheiden kannattaa harkita vierailua myös esimerkiksi Mustasaaressa, Harakassa, Pihlajasaaressa tai Lonnassa. Tämän kesän uutuussaari on toukokuussa avattu Vallisaari.

SYÖ PUISTOSSA


Lasten maksuton puistoruokailu on kuulunut helsinkiläiseen kesään jo vuosikymmenten ajan. Puistoruokailua varten tarvitaan oma lautanen ja ruokailuvälineet. Myös juomapullo ja mahdolliset lisukkeet kannattaa ottaa mukaan, puisto tarjoaa annoksen lämmintä ruokaa kaikille alle 16-vuotiaille. Kivoja, koko kesän auki olevia leikkipuistoja ovat esimerkiksi leikkipuisto Linnunrata Suutarilassa, Linjan puisto Kalliossa ja Sepän puisto Punavuoressa.

VIETÄ PÄIVÄ MUSEOSSA


Lapsille suunnattu, ilmainen ja hiljattain remontin jälkeen uudelleen avattu Lasten kaupunki on ihan ykkönen lapsiperheen museokohteista (lue täältä juttu käynnistämme). Pidä mielessä myös ikisuosikki Luonnontieteellinen museo, joka kerta kävijänsä yllättävä Kiasma ja etenkin vähän isompien lasten kanssa tyylikäs Designmuseo.

LEIKI VESIPETOA


Merenrantakaupungista löytyy rantsuja pulikoitavaksi jokaiselle uimarille. Kaikkien tunteman Hietsun lisäksi suosittelemme lapsiperheelle Mustikkamaata, Kivinokkaa ja Itä-Helsingin omaa Costa del Solia, Vuosaaren Aurinkolahtea. Jos merivesi tuntuu liian hyiseltä, Uimastadionilla, Kumpulan maauimalassa ja Pirkkolan plotissa pääsee myös polskuttelemaan. Muutama uimahallikin on kesällä auki, oma suosikkimme on valoisa Vuosaaren uimahalli.

SHOPPAILE 


Lastenvaatteita ja leluja metsästävän tärppipaikkoja ovat Stockmann, Kampin ja Forumin kauppakeskusten kolmoskerrokset, Eerikinkadulla sijaitsevat, pääosin kotimaista ja ekologista designia myyvät Lempee ja Harakanpesä Shop sekä trendimerkkien metsästäjän aarreaitta Punavuoren peikko.

Kirpputoreista pitävän kannattaa vierailla legendaarisella Hietsun torilla. Osa lastenvaatteisiin keskittyneistä kirpputoreista lomailee keskikesällä, mutta auki ovat ainakin Hakaniemen Ipanainen, Kumpulan Vekarakirppis ja Viikin Fall in Green.

P.S. Lisää vinkkejä lomatekemiseksi löydät aikaisemmista postauksistamme täältä ja täältä.

2 kommenttia :

  1. Mahtavaa! Kiitos näistä vinkeistä, otetaan käyttöön. :) Mun blogista voit lukea Turku-vinkkejä jos kiinnostaa ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja Turku-vinkit otetaan ehdottomasti käyttöön, kun taas suunnataan sinne päin! :)

    VastaaPoista