sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Viking Grace

Ystäväperhe houkutteli meidät keväiselle irtiotolle merelle. Tavanomaisen Helsinki-Tukholma -reitin sijaan testasimme tällä kertaa Turusta Tukholmaan risteilevän Viking Grace -aluksen. Viikkarin laivoilla ei ole jostain syystä tullut lasten kanssa reissattua, vaan yleensä meidän perheen valinta on ollut Silja. Ystävillämme oli kuitenkin hyviä kokemuksia Viking Linen uusimmasta aluksesta, Gracesta, joten innostunein mielin pakkasimme yökkärit ja hammasharjat kassiin ja suuntasimme auton nokan kohti Turkua. 
Grace on merellä lähes täyden vuorokauden, lähtö on viittä vaille iltayhdeksän ja paluu seuraavan päivän iltana klo 19.50. Varasimme ystävien suosituksesta Premium-luokan hytin, jossa on parivuode ja vuodesohva sekä ikkuna merelle. 6- ja 3-vuotiaat veljekset mahtuivat mukavasti nukkumaan sohvalle ja me vanhemmat sekä perheen vauva valtasimme parisängyn. Hytin sisustus oli perinteisestä laivatyylistä poiketen raikas ja hotellimainen. Tekstiileissä oli käytetty vaaleita värejä ja kaikki pinnat olivat ainakin meidän hytissä siistit ja kolhuttomat. Jääkaapin virvokkeet kuuluivat hytin hintaan ja kylppäristä löytyi valikoima freesin tuoksuisia pesuaineita.

Varasimme matkaa ostaessamme samalla koko reissun ruokailut. Söimme päivällistä mennen tullen Buffet Aurorassa. Premium-hytin hintaan kuului erikoisaamiainen Oscar à la carte -ravintolassa. Lapsille ostimme lisäksi Ville Vikingin rannekkeet, joilla sai hakea laivan baareista limpparia tai mehua ja jätskit. Oli ihana päästä valmiiseen pöytään ja etenkin aamiaisravintolan miljöö oli upea. Isoista ikkunoista avautui näkymät merelle moneen suuntaan. Ruokatarjonta sen sijaan oli aika perus, valikoimaa oli runsaasti, mutta mitään erityisiä herkkuja ei pöydistä jäänyt mieleen. 
Meidän risteilyvuorokausi mentiin hyvin pitkälti lasten ehdoilla. Kun matkassa oli mukana kaksi samanikäistä vilkasta veljesparia, laivan leikkihuoneissa tuli vietettyä paljon aikaa. Gracella on kaksi leikkihuonetta, toinen niistä on suunnattu pienemmille ja toinen vähän isommille lapsille. Pienten puolella on pallomeri, junarata ja pehmopalikoita, isojen puolella pelikoneita. Leikkihuoneiden lisäksi otimme osaa muutamiin lasten risteilyohjelman aktiviteetteihin. Tanssikilpailusta pojat eivät innostuneet, mutta Ville Vikingin tapaamista ainakin osa porukasta odotti innolla.
Laivaristeilyyn kuuluvat tietysti tax free ostokset. Gracen myymälässä oli yllättävänkin monipuolinen valikoima kosmetiikkaa, koruja, karkkia ja myös leluja ja lastenvaatteita. Pojat käyttivät isovanhemmilta saamansa reissurahat legoihin. Meidän pikkuneidille valitsin lastenvaatteiden joukosta Molo kidsin jo aikaisemmin ihastelemani ihanan kesäpuvun, jonka hinta oli selvästi edullisempi kuin lastenvaateliikkeessä mantereella. 

Vielä muutama sananen liikkumisesta vauvan kanssa Viking Gracella. Tämä oli meidän tyttärellemme toinen risteily, näiden lisäksi meillä on kokemusta laivamatkailusta myös vanhempien lastemme vauva-ajoilta. Tällä reissulla meillä oli vauvalle mukana sekä vaunut että kantoliina ja molempia käytimme. Hytissä oli tilaa myös vaunuille ja vauva olisi voinut vaikka nukkuakin omissa kärryissään. Kuten totesin, oma bebemme nukkui yönsä meidän välissä leveässä parisängyssä. Laivan kahviloissa ja ravintoloissa oli mikroja, joissa oli mahdollista lämmittää vauvan ruokia. Vaipanvaihdot hoidimme hytissä, enkä tullut tarkastaneeksi yleisten lastenhoitohuoneiden varustetasoa. Leikkihuoneissa ei ollut erityisesti huomioitu ihan pikkuisia, vaan niiden aktiviteetit oli tarkoitettu lähinnä taaperoikäisestä ylöspäin. 
Tykästyimme kyllä koko perhe Viking Graceen. Erityisesti miellyttivät siisteys, pehmeät ja muhkeat sängyt, hiljaisuus (Gracea mainostetaan Itämeren hiljaisimmaksi risteilijäksi - eikä suotta! Moottorin äänet eivät häirinneet yöunia), ihanat merimaisemat ja monipuolinen tax free -valikoima. Lasten suosikkeja olivat (kaupan legohyllyn lisäksi) pallomeri ja buffapöydän jälkiruokavalikoima.         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti