sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Lasten vinkit Lapsimessuille

Vuoden 2016 Lapsimessut on nyt onnistuneesti suoritettu pikkuväen kanssa. Testiryhmämme koostui tällä kertaa kahdesta äidistä ja viidestä 6 kuukauden - 6 vuoden ikäisestä serkuksesta. Messut olivat tänä vuonna mielestäni tosi kivat! Järjestelyt toimivat, vaikka porukkaa olikin paikalla paljon. Jonoja oli suosituimpiin pisteisiin, mutta vaihtoehtoista puuhaa löytyi onneksi helposti. Oli paljon edellisiltä vuosilta tuttuja juttuja, mutta myös ihan uusia näytteilleasettajia ja puuhapisteitä.  

Tässä testiryhmän lasten suosikkeja messuilta tärpeiksi viimeisenä messupäivänä, sunnuntaina, messuille suuntaaville: 
Uudista lelulaatikkoa MLL:n ja Marskin Muksujen Lelunkierrätyspisteessä (6a141). Tuo mukanasi vanha lelu ja vaihda se uuteen. Tämä oli ihan hitti lasten mielestä ja täpinöissään muksut valitsivat ensin vaihdokkilelun kotona ja sitten uuden lelun hyllystä.
Istuta oma taimi Pukinmäen Puutarhan osastolla (6f139). Hieman yllättäen vilkkaat pojat halusivat ehdottomasti mennä istuttamaan mansikantaimia. Eipä siis muuta kuin hihat ylös, kädet multaan ja reippaasti istutuspuuhiin! Taimiruukun sai lopuksi ottaa mukaan kotiin. Nyt jännityksellä odotamme, saadaanko pikkuinen taimi pidettyä hengissä kesään asti ja päästäänkö jopa maistamaan oman sadon mansikoita.
Aja kierros design formula-autolla Melaja Oy:n formularadalla. Hienot Eero Aarnion suunnittelemat formulat houkuttivat vauhdikkaat naperot kisailemaan autoradalla. Formuloiden lisäksi radan varrelta löytyi muitakin Aarnion käsialaa olevia hahmoja, joiden selkään sai kiivetä. 
Hae hauska kasvomaalaus HIPPin osastolta (6d128). Meidän lapset tosin halusivat maalaukset kasvojen sijaan kämmenselkään. Ständiltä sai maalauksen lisäksi messuevääksi HIPPin pussismoothien.
Hyppää hälytysajoneuvon kyytiin. Helsingin poliisin osastolla (6a111) jonotettiin poliisiskootterin selkään ja painettiin sormenjäljet muistoksi korttiin maijan takapenkillä istuen. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos (6g111) puolestaan on tuonut messuille jälleen paloauton, jossa on myös liukumäki. Varma hitti vuodesta toiseen!
Sukella pallomereen Silja Linen osastolla (6m151). Piipaa-autojen lisäksi pallomeri on osoittautunut testiryhmäläisten kestosuosikiksi jo monena messukertana.
Pyydystä saippuakuplia Messukeskuksen Eteläisellä sisäänkäynnillä. Ruffle Armyn saippuakuplataiteilijat esiintyvät päivittäin klo 13. Jättimäisten kuplien perässä juoksentelu kruunasi meidän messupäivämme. 

Me keskityimme tällä kertaa pienten lasten kanssa vain Lapsimessujen tarjontaan. Mikäli aikaa ja intoa riittää, lisää nähtävää löytyy ModelExpon ja Eläinystäväni-messujen puolelta.
Lasten kanssa myös messuostosten anti jäi varsin laihaksi, leikki-ikäiset pojat kun eivät ole ihan innokkainta shoppailuseuraa ;). Kaihoisasti me äidit katselimme houkuttelevia kevätuutuuksia ja messutarjouksia lastenvaatevalmistajien ständeillä. Voipi siis olla, että äitien täytyy varastaa hieman omaa aikaa ja suunnata sunnuntaina bloggaajapassin turvin tutustumaan tarkemmin Lapsimessujen ja Outlet Expon shoppailutarjontaan :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti