tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kun maailma ei riitä

Teatterimuseo on yksi niistä paikoista, joissa en ollut tullut käyneeksi kertaakaan ennen lapsia. Jos ihan totta puhutaan, niin enpä tainnut olla edes tietoinen koko museon olemassaolosta. Ensimmäinen vierailu Kaapelitehtaalle oli kuitenkin niin onnistunut, että nostimme Teatterimuseon blogissa lapsiystävällisten museoiden top 3 -listalle. Mielenkiintoiset, elämykselliset näyttelyt, mahdollisuus koskea, testata ja tehdä itse, avarat tilat, joissa on helppo kulkea lastenrattaiden kanssa, ystävällinen henkilökunta - tässä muutamia niistä syistä, jotka saivat meidät alun perin ihastumaan Teatterimuseoon. 
Helmikuun puolivälissä Teatterimuseossa avautui uusi Kun maailma ei riitä - satulavastuksia -näyttely. Kävimme tutustumassa näyttelyyn kahdesta äidistä ja neljästä alle 4-vuotiaasta lapsesta koostuvan testiryhmän voimin. Pääsymaksu Teatterimuseoon on aikuisilta 8 euroa ja 3-15 -vuotiailta lapsilta 6 euroa. Yksi lapsi pääsee maksavan aikuisen kanssa sisään ilmaiseksi, joten esimerkiksi minun sekä 3-vuotiaan ja vauvan osalta maksettavaa jäi tuo 8 euroa. Vierailua Kaapelitehtaalle suunnitellessa kannattaa pitää mielessä, että monien muiden museoiden tapaan Teatterimuseokin pitää ovensa säpissä maanantaisin. 

Meidän vierailumme osui talvilomaviikolle, jolloin museossa oli mahdollisuus osallistua Teatterikissan lomaseikkailuun. Vaikka tällä kertaa testiryhmän junioriosaston edustus oli varsin nuorenpuoleista, päätimme kuitenkin ottaa osaa seikkailuun ja auttaa Teatterikissaa Äkäpossun kadonneen kultakolikon etsimisessä. Tällaiset ohjelmalliset kierrokset tuovat aina vähän lisää syvyyttä ja mielekkyyttä museovierailuihin. Salapoliisitehtävät johdattelivat meitä mukavasti läpi näyttelyiden. Aloitimme kierroksen perusnäyttelystä, josta on tarkemmin kerrottu mm. tässä postauksessa. Lomaseikkailun viimeiset tehtävät veivät meidät uuden satulavastusnäyttelyn pariin. 

Minulle tuli Kun maailma ei riitä -näyttelystä jotenkin hyvällä tapaa mieleen Tukholman Junibacken. Toki nähtävää oli paljon pienemmässä mittakaavassa kuin länsinaapurissa, mutta testiryhmän lapset viihtyivät hurjan hyvin. Jo pelkkä kuvissakin näkyvien Onneli ja Anneli -näytelmästä tuttujen ovien availeminen riitti kirvoittamaan mielikuvitusta ja saamaan hauskat leikit aikaiseksi. Puhumattakaan possuista, joiden selkään sai kiivetä, vapaasti kokeiltavissa olevista rooliasuista ja isosta nukketalosta, jonka jokaisesta ikkunasta kurkatessa löytyi aina uusia, jänniä ja vähän eriskummallisiakin yksityiskohtia. Myös satulavastusten pienoismallit kiinnostivat ainakin testiryhmän vanhimpia, pian 4-vuotiaita, lapsia, vaikkakin niiden pohjana olleista saduista monet eivät olleet lapsille tuttuja.
Kun maailma ei riitä - satulavastuksia -näyttely on avoinna Teatterimuseossa 8.1.2017 saakka. 
Teatterimuseo / Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G / avoinna ti, to-su klo 11-18, ke klo 11-20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti