torstai 9. heinäkuuta 2015

Ihhahhaa - Päiväretki Orimattilaan

Kävimme hiljattain perheen kanssa retkellä Orimattilan kotieläinpuistossa. Symppiksessä paikassa olen itse vieraillut viimeksi ihan just eli melkein 30 vuotta sitten. Muistona tästä on edelleen kotialbumissa kuva, jossa ratsastan shetlanninponilla. Hevosten ja ponien lisäksi Orimattilan kotieläinpuistossa on liuta muitakin eläimiä - possuja, villisika, lehmiä, poro, vuohia ja erilaisia lintuja sekä lemmikkieläinpihan puolella kissoja, koiria ja kaneja. Lammasaitaus oli vierailuhetkellä tyhjillään, kenties sen asukkaat olivat jossain kesälaitumilla nautiskelemassa mehevämmästä ruohosta.



Eläimiin tutustumisen lisäksi lapsille riittää tekemistä puiston sisä- ja ulkoleikkipaikoilla. Touhutorpassa oli vanhan talon fiilikseen sopivasti sisustettua leikkitilaa ja muun muassa pallomeri. Ulkoleikkipaikoista löytyi perinteistä leikkipuistovälineistöä ja ilmeisesti orimattilalaiseen kaupunkikuvaan pohjautuva liikennekaupunki, jossa pääsi ajelemaan polkuautoilla ja -pyörillä.



Puisto ei ole pinta-alaltaan kovin suuri, mutta kauniilla säällä ja rauhassa joka kohteeseen tutustuen siellä saa kyllä kulumaan useamman tunnin ainakin tällaisten leikki-ikäisten lasten kanssa. Me nautimme ennen puistoon tutustumista lounasta kotieläinpuiston päärakennuksessa sijaitsevassa kahvila-ravintolassa. Päivän lounas maksoi aikuisilta 7 euroa ja lapsilta 5 euroa. Kotiruokamaiset annokset katosivat lautasilta nopeasti. Päärakennuksen ravintolan ohella kotieläinpuiston alueella on kahvila ja lisäksi mahdollisuus syödä omia eväitä.
Orimattilan kotieläinpuiston sisäänpääsymaksu on aikuisilta 7 euroa ja yli 2-vuotiailta lapsilta 5 euroa. Tähän sisältyvät paikan kaikki aktiviteetit poniratsastusta ja vossikka-ajelua lukuun ottamatta. Puisto on avoinna 9. elokuuta saakka joka päivä klo 11-19.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti