Kun Muumimaailma oli nähty, mutta Turun seudulla vielä majailimme, eikä sääkään suosinut, piti keksiä jotain katon alta löytyvää viihdykettä. Google auttoi ja päädyimme osoitteeseen Linnankatu 80, Turun linnaan (lippujen hinnat ja aukiolot löytyvät täältä). Turun linna on toki mielenkiintoinen nähtävyys sen historiansa takia, mutta meitä paikkaan veti sieltä löytyvä Lasten linna.
Lasten linnaan kuuluvat Ritarisali, Linnan paja, Pienoishovi ja Tonttu-ukon aarrekammio, mutta toki linnasta löytyy paljon muutakin. Me vanhemmat taktikoimme ja kierrätimme lapsia ensin linnan muissa paikoissa ja tutkimme linnan historiaa. Aikansa lapset jaksoivatkin seurata kiltisti perässä, mutta jonkin ajan kuluttua ritariasujen sovittelu alkoi houkutella enemmän ja enemmän, joten oli pakko luovuttaa.
Jätimme isin jatkamaan linnan kiertelyä ja siirryimme lasten kanssa Ritarisaliin, joka oli ehdottomasti lasten suosikkipaikka. Salissa sai sovitella ritarien ja hovineitojen asuja ja eläytyä muutenkin keskiaikaiseen elämään. Rooliasujen sovittaminen oli kovasti lasten mieleen, eikä kierrosta meinattu jatkaa enää lainkaan. Kävimme kuitenkin kurkkaamassa vielä tonttu-ukonkin touhuja, mutta näin kesäaikaan se ei tuntunut lainkaan niin jännittävältä.
Kesäaikaan linnassa järjestettiin myös lapsille suunnattuja pikkuritarikierroksia, joissa linnaan tutustutaan lapsiystävälliseen tapaan. Testiryhmän lapset olivat kierrokselle vielä hieman pieniä, joten jätimme sen tällä kertaa väliin. Pääsimme kuitenkin näkemään, kuinka kierroksen lopuksi kuningatar löi kierrokselle osallistuneet lapset yksitellen Turun linnan pikkuritareiksi.
Turun linnassa liikkuminen tapahtuu pääosin melko kapeita käytäviä pitkin ja useita portaitakin löytyy. Näin ollen rattaat pitää jättää kierroksen ajaksi aulaan, lipunmyynnin läheisyyteen ja vauvoille kannattaisikin olla joku kantoväline mukana. Meidän kaksivuotias askeltaja kävelee niin reippaasti, että hän jaksoi kiertää linnaa hyvin omin jaloin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti