tiistai 21. huhtikuuta 2015

Unta äidille ja lahjavinkki iseille

"Äitii... mulla on pissahätä!""Äitii, mua pelottaa!""Äiti, saanko tulla viereen?"... Kenelle teistä edellä mainitut lauseet ovat tutun kuuloisia? Meillä moista keskustelua käydään joka yö. Ja tarkemmin sanottuna on käyty joka yö viimeisen 6,5 vuoden ajan. Lapsiperheiden vanhempien nukkumisesta on tehty melko vähän tutkimuksia, mutta varmaa on, että monissa lapsiperheissä vanhemmat nukkuvat liian vähän. Terve aikuinen tarvitsee yössä keskimäärin 7-9 tuntia unta, joskin yksilöllisiäkin eroja löytyy. Monissa perheissä erityisesti äidit ovat niitä, jotka nukkuvat sitä niin sanottua kevyttä koiranunta. He heräävät lapsen jokaiseen inahdukseen, saavat osakseen potkuja päähän lapsen nukkuessa levottomasti tai nousevat antamaan janoiselle pienelle vesilasin.
Kuin taivaasta meille tippui viime viikolla sähköpostiin kutsu lähteä äitien unilomalle. Kutsujana oli Sokos Hotel Seurahuone Lahdesta ja tarkoituksena oli lähteä heidän hotelliinsa nukkumaan. Innolla tartuimme kutsuun ja taannoisena perjantaina pakkasimme weekenderbagit ja hyppäsimme junaan. Matkaseuraksi saimme ihania bloggaajakollegoita kuten Eppusen kaapillaRiikan blogin ja Lapsiperheen matkat
Puitteet Lahden Seurahuoneella olivat hulppeat! Niin hotellin aula kuin huoneetkin miellyttivät sisustussilmää ja runsas aamiaisbuffet täytti vatsan ääriään myöten hyvin nukutun yön jälkeen. Meidän käyntiimme sisältyi lisäksi kokeilutunti Saunajoogaa, joka tuntuu vatsalihaksissa vielä parin päivän päästäkin.
Sokos Hotellit lanseeraa äitienpäiväksi kampanjan, jossa kehotetaan antamaan äidille lahjaksi unta. Kunnon yöunet puhtaissa valkeissa lakanoissa ja kehon lämmön mukaan muotoutuvalla petauspatjalla maistuvat varmasti jokaiselle väsyneelle äidille. Äitien univaje vaikuttaa herkästi koko perheen hyvinvointiin ja onkin tärkeää nostaa asia esiin. Sokos Hotellien Facebook-sivuilla voi ensi viikolla osallistua kampanjaan, jossa tarjotaan kolmelle unta tarvitsevalle äidille yöunet Sokos Hotellissa.
Riikka kertoi tekevänsä lyhyitä hotellilomia ystäviensä kanssa tasaisesti silloin tällöin. Tämä pitää ehdottomasti itsellekin alkaa ottaa tavaksi. Pieni irtiotto arjesta makoisten unien ja hyvän ruuan parissa tekee kiireiselle perheenäidille ehdottomasti vain hyvää!
Ja muuten, Lahti on yllättävän lähellä! Junalla matkaa taittaa vain tunnin verran. Seuraavan reissun kaupunkiin voisikin tehdä koko perheen voimin. Junamatka yhdistettynä hotelliyöpymiseen on ainakin meidän lapsista yhtä kuin jännittävä seikkailu. Lapsille sopivaa tekemistäkin Lahdesta löytyy, kauniina kesäpäivänä koko perhe viihtyisi varmasti esimerkiksi Launeen perhepuistossa tai kotieläinpuistoissa.
Bloggaajien matkan tarjosi Sokos Hotel Lahden Seurahuone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti