torstai 23. huhtikuuta 2015

Ondan perulainen brunssi

Ennen Skidit Diskoa päätimme ystäväperheen kanssa etkoilla brunssin merkeissä. Diskoilu tapahtui Kalliossa ja samoilla seuduilla toivoimme brunssipaikankin sijaitsevan. Niinpä Googleen kirjoitettiin hakusanoiksi brunssit, Kallio. Vaihtoehtojen joukosta parhaiten sijainti- ja aikataulukriteereihimme natsasi Toisella linjalla olevaravintola Onda, jossa oli tarjolla eksoottiselta kuulostava perulainen brunssi.
Brunssin ensimmäinen kattaus oli 11.30. Ovet aukesivat tasan puolelta ja niitä kolkuttelemaan ehtikin kertyä jo joukko innokkaita brunssille tulijoita, meidän perhe mukaan luettuna. Olin tehnyt pöytävarauksen etukäteen ja ilman sitä kahdeksan hengen seurueemme tuskin olisi mahtunutkaan täpötäyteen ravintolaan. Pienen alkusäädön jälkeen jokaiselle löytyi mieluisa paikka pitkän pöydän äärestä. Porukan kuopuksille olin pyytänyt syöttötuolit pöytävarausta tehdessäni ja ne odottivatkin valmiina pöydän ääreen aseteltuina. Ruokailu maksettiin ensin kassalle. Hintaa brunssilla oli varsin kohtuulliset 16 euroa per aikuinen, lapsista maksettiin ikävuosien mukaan. Ja sitten herkkujen kimppuun!
Perulainen ruoka ei meidän poppoolle ollut varsinaisesti entuudestaan tuttua. Ondan brunssin perusteella se tuntuisi kuitenkin liippaavan läheltä tutumpaa meksikolaista ja eteläamerikkalaista makumaailmaa. Buffetpöytä notkui ihania kasvispitoisia herkkuja, salaatteja, tahnoja, kastikkeita, huikean hyvää leipää, suolaisia kasvissipsejä ja muutama lämmin ruokakin oli tarjolla. Makuina mieleen jäivät muun muassa lime, minttu ja lempeähkö chili. Liharuokien ystävälle Ondan brunssi saattaisi jäädä vähän vaisuksi. Tarjolla oli kyllä esimerkiksi kanankoipia, mutta mitkään lihafiestat nämä pidot eivät olleet.
Testiryhmän lapsille Ondan ruoka upposi hyvin. Tarjontaa oli niin paljon, että jokaiselle löytyi jotakin mieluista syötävää. Vähintäänkin jälkkäripöydän suupalakokoiset browniet saivat naperot tyytyväisiksi. Myös sangriatyyppinen (alkoholiton) juoma maistui raikkaalta ja oli kaikkien lasten makuun.
Ondan perulainen brunssi oli oikein positiivinen kokemus näin lapsiperheenkin näkökulmasta. Ruoka maistui, tunnelma oli leppoisa ja taustalla soinut letkeä lattarimusa sai pienten diskoilijoiden tanssijalat vipattamaan jo valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti