tiistai 7. huhtikuuta 2015

Skidit Diskossa

Kesäinen Skidit Festarit -lastenkulttuurifestivaali on jo muutamana vuonna ilahduttanut lapsiperheitä Kalliossa. Tänä vuonna urbaanista lastenkulttuurista on päässyt nauttimaan myös parina kevättalven lauantaina, kun Skidit Disko on vallannut kalliolaisen baari-ravintolan, Kuudennen Linjan. Me kävimme katsastamassa Skidit Disko vol. 2:sen, joka järjestettiin maaliskuun alussa.
Skidit Diskot ovat olleet huikean suosittuja. Etenkin edullisemmat perheliput on myyty loppuun muutamissa minuuteissa. Hiukan suolaiselta tuntuneesta 9 euron kappalehinnasta huolimatta ostin kuitenkin yksittäisliput omalle ja ystäväperheelle heti ensimmäisenä lipunmyyntipäivänä. Ja hyvä näin, eipä lippuja olisi enää myöhemmin saanutkaan. Jännitystä diskopäivään toi sekä omien että ystäväperheen lasten viikkotolkulla kestänyt sairastelu, vesirokosta korvatulehduksiin käytiin koko repertuaari läpi, mutta kuin ihmeen kaupalla kaikki neljä olivat terveinä h-hetken koittaessa.
Olimme tietysti malttamattomina paikalla jo muutamaa minuuttia ennen bileiden alkua ja kuinka ollakaan, jonottaahan Skidit Diskoonkin täytyi, ihan niin kuin parhaisiin paikkoihin joskus silloin omina hippailuaikoina. Takit jätettiin narikkaan ja lapset pääsivät oitis fiiliksiin, kun käteen lyötiin pimeässä loistavat valotikut. Jämähdimme ensin yläkertaan, jossa oli herkkuja pursuava puffettipöytä ja diskovaloja. Ihmettelimme hetken aikaa, milloin deejiit alkavat soittaa, kunnes tajusimme suunnata kohti ravintolan alakertaa. No niin, täältä löytyikin sitten toimintaa moneen makuun! Tanssilattia oli täynnä taaperoita vanhempineen ja musiikista pitivät huolen maineikkaat dj:t kuten Axl Smith ja Dj Orkidea. Eikä muuten soitettu mitään lastenlauluja, vaan ihan kunnon tanssimusaa hauskoilla ja omaperäisillä miksauksilla. Koko testiryhmä sai helposti hien pintaan ja yhdessä jammailu oli tosi hauskaa.
Kun tanssiminen alkoi riittää, oli hyvä rauhoittua erilaisissa työpajoissa. Me kävimme askartelemassa disko-inkkaripäähineet sekä maalasimme uv-maaleilla teepaidat. Tarjolla olisi lisäksi ollut ainakin dj-työpaja innokkaille tiskijukan aluille. Jos muuten olette suuntaamassa seuraavaan Skidit Diskoon, kannattaa tutustua ohjelmaan etukäteen, sillä esimerkiksi tähän t-paitatyöpajaan täytyi viedä oma paita mukana. Kerrankin olimme olleet skarppeina ja muistimme käydä ennen diskoa ostoksilla, paidan tuunaus oli nimittäin yksi lasten lempijutuista.
Diskoilun välissä täytyi toki vähän tankata lisäenergiaa. Baaritiskiltä sai ostaa pillimehua, vettä oli janoisille tarjolla ihan ilmaiseksi ja Vironniemen päiväkodin puffasta sai sekä suolaista että makeaa herkkua.
Diskossa vierähti lähes koko kolmetuntinen kuin huomaamatta. Lapset tykkäsivät tosi paljon ja aikuiset myös. Kuudennen linjan tiloista löytyi myös rauhallisempia sopukoita, eikä työpajoihinkaan tarvinnut jonottaa kohtuuttoman kauan. Maksimi osallistujamäärä oli siis arvioitu onnistuneesti. Tykkäsin myös siitä, että tapahtumassa ei ollut turhaa kaupallisuutta, usein kun lasten tapahtumissa saa kaupan päälle kassillisen roinaa ja esitettä jos jonkinlaisesta lapsiperheelle tarpeellisesta jutusta. Skidit Diskossa keskityttiin tanssimiseen, työpajoihin ja tietenkin siihen tärkeimpään - hauskanpitoon! 
Skidit Disko vol. 3 järjestetään 11. huhtikuuta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti