lauantai 6. elokuuta 2016

Toscanan auringon alla


Olimme kuulleet eri lähteistä paljon erilaisia kokemuksia talon vuokrauksesta Italiasta ja vielä tarkemmin Toscanan seudulta. Monenlaisia kommelluksia oli tuttujen matkoilla sattunut, mutta pääosin kokemukset olivat olleet positiivisia. Niinpä mekin aloimme viime syksynä suunnitella tulevalle kesälle koko suuren blogiperheen yhteistä lomamatkaa Toscanan maisemiin. Perheen isät tekivät kovasti taustatyötä ja vertailivat talovuokrausfirmoja, lentoja ja autojen vuokrahintoja. Kun isoin viidakko oli selvitetty, oli äitien vuoro sanoa se viimeinen sana. Vaihtoehdoista valitsimme hulppean lukaalin Arezzosta ja ajankohdaksi heinäkuun puolivälin. 

Niinpä eräänä heinäkuisena perjantaiaamuna koko yhdeksän hengen poppoo lähti laukut pakattuina kohti unelmien lomaa! No joo, kuten arvata saattaa kaikenlaista osui meidänkin kohdallemme. Milloin tuli pissahätä keskellä moottoritietä, milloin lapset riitelivät ja milloin pariskunnat puhdistivat ilmaa keskenään. Kaikilta suurilta harmeilta kuitenkin vältyttiin ja matka jäi kaiken kaikkiaan ehdottomasti plussan puolelle!
Majoitusvalintamme osui siis Arezzossa sijaitsevaan Villa Santangeloon. Puitteet olivat varsin väljät yhdeksälle hengelle ja näköalat henkeäsalpaavat. Tuoreita kasviksia ja hedelmiä löytyi puutarhasta yllin kyllin ja moni lounas nautittiinkin pääosin oman maan antimista. Talon omistaja toi ensimmäisenä päivänä korillisen tuoreita kananmunia omasta kanalasta ja useampana päivänä korin täynnä tuoreita hedelmiä kuten luumuja, persikoita ja päärynöitä. Lääniä talon ympärillä riitti ja lapset pelasivat nurmialueella jalkapalloa ja pyydystivät perhosia. Aamuisin ja iltaisin lapset kävivät ruokkimassa talolle kuuluvia eläimiä (vuohia, poneja ja kanoja) läheisessä aitauksessa.

Muuten talolla viettämämme päivät sujuivat pääosin uima-altaalla. Talolle kuului kunnollisen kokoinen uima-allas (8mx16m) sekä jacuzzi. Altaalta avautuivat upeat maisemat pitkälle kaupunkiin, joten mikäs siellä olikaan lekotellessa. Uimahuoneesta löytyi useampia uimaleluja käyttöömme, joten lapsetkin viihtyivät erinomaisesti. Välillä nautimme jääteetä uimahuoneen varjoisalla terassilla ja sitten taas pulikoimaan.

Villa Santangelossa oli yhteensä 4 makuuhuonetta, 4 kylpyhuonetta ja 4 keittiö/olohuonetta. Talo olisikin siis sopinut mainiosti myös esimerkiksi neljälle pariskunnalle, mutta myös lapsiperheenä saimme yömme nukuttua. Jokainen makuuhuone tosin sijaitsi toisistaan jonkin verran erillään ja aluksi pohdimmekin kuinka nukkumisjärjestelyn toteuttaisimme. Jokaiselle kuitenkin turvallinen nukkumapaikka löytyi ja wc-tilojakin oli tarpeeksi.

Vanha kivitalo oli erittäin oiva majapaikka myös säiden kannalta. Jokaisesta makuuhuoneesta löytyi ilmalämpöpumppu ja se yhdessä kiviseinien kanssa takasi sopivan viileät sisätilat. Koska ulkona hellettä oli välillä jopa 38 astetta, oli erittäinkin mukavaa käydä välillä sisätiloissa viilentymässä. Myös talon iso terassi oli sen verran varjossa, että sen suojissa pystyi oleilemaan ihan kaikkein kuumimmat hetket päivästä. 


Villa Santangelo tarjosi meidän lomaamme juuri sopivan ripauksen luksusta ja voipa olla, että päädymme samaan majapaikkaan vielä joskus tulevaisuudessa. Tarkemmat tiedot talosta löytyvät täältä. Palataan vielä siihen, mitä muuta teimme viikon aikana Toscanan maisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti