maanantai 30. maaliskuuta 2015

Teatteri Hevosenkengän Tatu ja Patu

Pääkaupunkiseudulla riittää lastentapahtumia, sen on viimeistään tätä blogia ja sen tapahtumakalenteria päivittäessä huomannut. Nähtävästi lapsiystävällisiä menoja saisi kuitenkin olla vielä enemmän aktiivisten perheiden tarpeisiin, sillä suositut tapahtumat tuntuvat olevan lähes aina loppuunmyytyjä ja täyteenvarattuja. Lasten diskon liput myytiin loppuun muutamassa minuutissa, lastenteatteriesityksiin on tarjolla hajapaikkoja siinä vaiheessa, kun tavallinen äiti bongaa kaupungilla ensimmäiset mainokset ja jos mielii suunnata kulttuurirentoihin parin viikon päästä, ainoa vaihtoehto tuntuu olevan elokuvateatteri.
Meillä oli ystäväni kanssa ollut jo pidempään puhetta lasten viemisestä teatteriin. Useampaan otteeseen innostuimme kivalta kuulostavasta näytelmästä ja sitten lippuja varatessamme törmäsimme samaan ongelmaan - esitys on loppuunmyyty. Kun sitten ystäväni laittoi viestin: "Lisänäytöksiä Tatu ja Patu supersankareina -näytelmään Teatteri Hevosenkengässä, varaanko liput?", kirjoitin nopeasti myöntävän vastauksen.
Eräänä perjantaina koitti sitten kauan odotettu teatterireissu. Teatteri Hevosenkenkä sijaitsee Espoon Mankkaalla, aluetta tuntemattoman mielestä ehkä "keskellä ei-mitään", mutta yhteydet olivat kuitenkin oikein sujuvat. Kampin terminaalista useampikin bussi vie lähelle ja myös autoille on hyvin parkkitilaa. Teatterin pääpaikka sijaitsee sympaattisessa, vanhassa koulurakennuksessa. Ulkovaatteet jätimme naulakkoon ja siirryimme jonottamaan teatterisalin ovelle. Numeroimattomilla lipuilla paikat valitaan nopeat syövät hitaat -periaatteella. Koko seurueemme pääsi vierekkäin istumaan, se oli pääasia.
Tatu ja Patu supersankareina oli yhdistelmä nukketeatteria ja perinteistä näytelmää. Vajaan tunnin mittainen näytelmä piti 4- ja 5-vuotiaat kaverukset hyvin otteessaan. Välillä nauratti, välillä vähän jännittikin. Näytelmän suositusikäraja on 3 vuotta ja voisin kuvitella, että se uppoaa parhaiten juurikin tuollaisiin esikouluikää lähestyviin naperoihin. Tatu ja Patu olivat testiryhmän lapsille ennestään tuttuja Aino Havukaisen ja Sami Toivosen suosittujen kirjojen kautta, mikä varmasti lisäsi näytelmän kiinnostavuutta lasten silmissä. Aikuiseen tekivät vaikutuksen esityksessä käytetty tekniikka, taitava nukkejen käsittely ja loppuun asti hiotut yksityiskohdat.
Näytelmän jälkeen oli vuorossa iloinen yllätys, kun kaikille katsojille oli tarjolla jäätelöpuikot. Jätskitauon jälkeen viivyimme vielä tovin Teatteri Hevosenkengän tilavassa leikkihuoneessa. Sieltä löytyi majaleikkejä, pikkuautoja ja yksi vähän isompikin kaara, kirjoja sekä mahdollisuus kokeilla itse nukketeatteria.
Käyttekö te lasten kanssa teatterissa? Mikä teatteri on teidän perheen suosikki?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti