keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Juuri niin herkullinen

Meidän perheessä vietettiin hiljattain merkkipäivää. Juhlan kunniaksi olimme varanneet pöydän ravintola Juuresta. Juuri sijaitsee Kaartinkaupungissa, Korkeavuorenkadulla. Paikan omistajilla on myös lounasravintola nimeltään Pihka Ruoholahdessa. Osa porukasta oli testannut ja hyväksi todennut Pihkan ruoat, joten suuntasimme kohti Juurta korkein odotuksin.


Juuri on melko pieni paikka ja ainakin vähän isomman seurueen kannattaa tehdä pöytävaraus. Olimme pyytäneet varauksen yhteydessä porukan kuopukselle syöttötuolin ja sellainen odottikin pöydän vieressä pienintä ruokailijaa. Meidän 2- ja 4-vuotiaiden lasten lisäksi seurueeseen kuului 3-vuotias serkkupoika.

Juuren listalta ei arvatenkaan löytynyt nauravia nakkeja ja ranskiksia, vaan eipä niitä kukaan kaivannutkaan. Tarjoilija suositteli pienille kulinaristeille listalta soveltaen haukea perunapyreen kera. Annokseen kuulunut rapukastike tuotiin pöytään erillisessä kannussa, jotta ennakkoluulottomimmat saisivat maistella kastiketta oman maun mukaan. Kauniit annokset tarjoiltiin yhtä tyylikkäästi kuin aikuisillekin. Lasten annokset tuotiin pöytään ennen meidän muiden ruokaa, mikä takasi vanhemmillekin ruokarauhan.


Juuren ruoissa olivat maut kohdallaan. Olemme käyneet tällä porukalla useasti syömässä ja tämä oli ihka ensimmäinen kerta, kun jokaikisen pikkupojan lautanen tyhjeni viimeistä murusta myöten. Ehkä tämä kertoo myös siitä, että annokset olivat pienille ruokailijoille sopivasti mitoitettuja, eli aika pieniä. Sillä aikaa, kun me aikuiset nautiskelimme omista pääruoistamme, pääsivät lapset herkuttelemaan jälkiruoalla. Porkkanakakku hävisi sekin nopeasti parempiin suihin.

Palvelu Juuressa oli ystävällistä ja lämminhenkisestä paikasta jäi hyvä maku suuhun paitsi kirjaimellisesti myös ilmapiirin puolesta. Jos epäilee, että lapsi ei jaksa istua paikallaan koko ruokailun ajan, voi varata jotain pientä viihdykettä mukaan. Meidän nappulat pysyivät oikein tyytyväisinä niin kauan kuin ruokaa riitti ja tuolilla kiemurtelua alkoi onneksi ilmaantua vasta siinä vaiheessa, kun aikuiset jo lopettelivat jälkiruokakahvejaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti