torstai 24. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen menovinkit lapsiperheille

Tipuja, pupuja ja vastasyntyneitä karitsoja, pääsiäisnoitia, temppurataa, munametsästystä sekä retkeilyä keväisessä luonnossa. Muun muassa tällaisista asioista on pääkaupunkiseudun pääsiäinen tehty. Alle olemme koonneet koko perheelle sopivia pääsiäislomatapahtumia Helsingistä. Lisää tapahtumavinkkejä löytyy tuttuun tapaan blogin tapahtumakalenterista. 


Pääsiäistiput, puput ja lampaat

24.3.-4.4. Merimaailma Sea Life
Merimaailma Sea Lifessa pääsee tutustumaan pääsiäistipuihin, jotka muuttavat pääsiäiseksi SEA LIFEn sademetsäosastolle.
SEA LIFEn pääsiäistiput ovat kesykanoja, jotka tulevat harrastajan kotitarvekanalasta. Pääsiäiskauden jälkeen tiput palaavat kotiinsa Lohjalle viettämään lemmikkikanan elämää.
25.-27.3. Suomen luontokeskus Haltia
Pääsiäisen aikaan Suomen luontokeskus Haltiassa voi tutustua kevätluontoon mm. Luontoliiton järjestämillä kevätseurantaretkillä.
25.-28.3. Fallkullan kotieläintila
Fallkullan kotieläintila on avoinna pääsiäisenä päivittäin perjantaista 25.3 maanantaihin 28.3 kello 10-15. Myös kahvila avoinna päivittäin klo 10-15. Poniratsastusta on pe ja la klo 11-13. Koska tänä vuonna pääsiäinen on aikaisin, eivät Fallkullan lampaat ole vielä ehtineet karitsoida. Tästä johtuen lampola on suljettu pääsiäisen. Navetasta löytyy sen sijaan ankan ja kanan poikasia sekä kilejä.
25.-28.3. Haltialan tila
Pääsiäisenä Haltialan tilalla on avoimet ovet klo 11–18 ja vastasyntyneet karitsat sekä muut kotieläimet odottavat vieraita. Tarjolla on myös poniratsastusta perheen pienimmille sekä makkaranpaistoa grillillä.
25.-28.3. Korkeasaari
Korkeasaaren Pääsiäissaari-tapahtuma 2016 kutsuu kävijöitä nauttimaan keväästä ja seuraamaan sen heräämistä. Pääsiäisenä kävijät voivat rakentaa linnunpöntön lähimetsän tinttien iloksi.


Temppuilua, seikkailuja ja pääsiäisnoitia

26.3. klo 14-16 Gymi Herttoniemi
Liikunnallinen pääsiäispolku Gymi Herttoniemessä. Tapahtuman aikana pääsee omaan tahtiin temppuilemaan ja treenailemaan. Kaikki lapset osallistuvat tapahtumaan oman valvovan aikuisen kanssa. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Treeniaika on 1 h. Hinta 10 €/lapsi tai 20 €/perhe.
26.3. klo 18.30 Seurasaaren ulkomuseo
Seurasaaren pääsiäiskokot. Pääsiäiskokkoja poltetaan Seurasaaren ulkomuseon Juhlakentällä lankalauantaina. Seurasaaren pääsiäiskokoille kokoontuu kymmeniä trulleiksi pukeutuneita lapsia kahvipannuineen ja luutineen. Lapset voivat esittää runoja ja lauluja tulien roihutessa.
26.-27.3. Teatterimuseo
Teatterikissan pääsiäisseikkailut: Pääsiäisen Suuri Munametsästys. Tapahtuma sopii koko perheelle, mutta jonkun lukutaitoisen on hyvä olla mukana. Seikkailua voi itse sovittaa matkan varrella mielenkiinnon ja osallistujien iän mukaan. Mukaan pääsee näyttelylipun hinnalla. Ennakkovarausta ei tarvita.
26.-28.3. klo 13 & 15 Talvipuutarha
Nukketeatteri Sytkyt: Pessi ja Illusia. Nukketeatteri Sytkyt esittää sadun Pessi ja Illusia. Vapaa pääsy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti