perjantai 18. maaliskuuta 2016

Lastentarvikekirppis Fall in Green

Näin äitiyslomalla olen ehtinyt taas harrastamaan jo hetkiseksi työ- ja kotielämän pyörteissä vähän unohtunutta kirppiksillä kiertelyä. Meidän kuopuksen vaatteista ja muista kamppeista suurin osa onkin joko saatu ystäviltä lahjaksi tai lainaan tai sitten itse hankittu käytettynä. Kirpputoreilla minusta ihaninta on niiden yllätyksellisyys; koskaan ei tiedä, mitä aarteita hyllyillä tällä kertaa odottaa. Vauvalle on lisäksi helppo tehdä second hand -löytöjä, pieniä, ihania ja lähes uudenveroisia vaatteita kun saa usein pikkurahalla. Sen sijaan olen aikaisemminkin harmitellut, että vanhemmille lapsilleni, 6- ja pian 4-vuotiaille pojille, on selvästi vaikeampaa löytää enää hyväkuntoista ja omaa silmää miellyttävää vaatetta käytettynä. Käyttö ja kulutus on luonnollisesti tässä iässä niin paljon kovempaa, että ehkä vaatteet käytetään ihan loppuun ja ne paremmin säilyneet yksilöt menevät sitten kuin kuumille kiville.  
Helsingin lastentarvikekirpputorien uusin tulokas löytyy Viikistä. Vastapäätä Viikin Prismaa on muutama viikko sitten avattu Fall in Green -lastentarvikekirppis. Heti avajaisviikonlopun jälkeen matkasimme vauvan kanssa tutustumaan paikan tarjontaan. Fall in Green sijaitsee uudehkon kerrostalon kivijalassa, osoitteessa Viikinportti 4 B 16.  Julkisilla paikalle pääsee useammallakin bussilla ja omalla autolla liikkuville on hyvin parkkitilaa joko kadun varressa tai Prismalla. Jos on liikkeellä vaunujen kanssa, kuten me, kannattaa kiertää sisäpihan kautta, jolloin sisään pääsee suoraan ilman rappusia. Kadun puolella edessä on muutama rappunen, mutta selvittiin niistäkin hyvin kirppiksen mukavan omistajan, Johannan, avustuksella. 
Fall in Greenin tilat ovat siistit ja raikkaat. Ostajan asiointia helpottaa, että vaatteet on järjestetty rekeille koon mukaan, lelut sekä kengät ovat omilla hyllyillään ja äitiys- ja imetysvaatteet erikseen. Kirppiksen lisäksi Fall in Greenin tiloissa toimii pieni kahvila. Tarjolla on kahvin, teen ja Raikastamon luomumehujen lisäksi mm. Puurolan tuorepuuroja ja raakasuklaata. Pienille asiakkaille on oma leikkinurkka ja tilavassa vessassa onnistuvat tarvittaessa vaipanvaihtopuuhat. 

Fall in Greenissä myyminen on simppeliä; kirppisviikon varanneen myyjän tehtävänä on ainoastaan tavaroiden hinnoittelu ja toimittaminen myymälään. Esillelaitto sekä myynnistä huolehtiminen hoituvat kirppiksen toimesta. Kirppisviikon hinta on 40 euroa + 5 prosentin provisio. Itse olen ihastunut Hakaniemen Ipanaisen helppoon kirppispalveluun, jossa esillelaiton ja järjestelyn lisäksi tuotteiden hinnoittelu kuuluu mukaan pakettiin. Kuulemma tällainen kaiken kattava palvelu on saatavilla myös Fall in Greenissa ja siitä iso peukku täältä yhdeltä kiireiseltä perheenäidiltä. Työssä käyvät arvostavat myös Fall in Greenin hieman pidempiä ilta-aukioloaikoja. Arkisin kirppis pitää ovensa auki torstain vapaapäivää lukuunottamatta puoli seitsemään saakka. 
Fall in Green / Viikinportti 4 B 16 / Avoinna ma-ke 9.30-18.30, torstaisin suljettu, pe 9.30-18.30, la-su 10-16 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti