maanantai 19. tammikuuta 2015

Sporttinen Maailmanpyörä

Olympiastadionilta löytyy Stadionin tornin lisäksi toinenkin hauska paikka, etenkin kaikenikäisille sporttikärpäsen puremille sopiva Urheilumuseo. Suomalaisen urheilun historiasta kertova museo on kiva käyntikohde myös lasten kanssa ja juuri nyt visiitti junioreiden kanssa on erityisen suositeltava, sillä museossa on parhaillaan (1. maaliskuuta saakka) esillä toiminnallinen lastennäyttely, Maailmanpyörä.
Me saimme kutsun tulla tutustumaan Maailmanpyörä-näyttelyyn koko perheen voimin (kiitos Urheilumuseolle pääsylipuista!) ja niinpä pakenimme loppiaisen räntäsateita urheilun maailmaan. Urheilumuseo on avoinna monista museoista poiketen viikon jokaisena päivänä, myös maanantaisin. Arkisin aukioloajat ovat klo 11-17 ja viikonloppuisin 12-16. Pääsyliput museoon maksavat aikuisilta 5 euroa ja kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Urheilun parissa sivistyminen on siis edullista hupia vaikka isommallekin perheelle.
Malttamaton testiryhmämme suuntasi ensimmäiseksi kovasti odotettuun lasten näyttelyyn. Maailmanpyörä lupaa tutustuttaa näyttelykävijät eri puolilla maailmaa harrastettaviin urheilulajeihin ja mikä parasta, lajeja saa kokeilla ihan itse. Niinpä mekin joogasimme, pelasimme kookospähkinägolfia, testasimme curlingia, heittelimme koripalloa, potkimme jalkapalloa, kokeilimme kilpikonnajuoksua, kisasimme eukonkannossa, hiihdimme tandem-suksilla ja pelasimme petankkia. Lapset heittäytyivät innolla jokaisen lajin pariin ja siinä sivussa pääsivät äidit ja isitkin testaamaan ihan uusia juttuja. Maailmanpyörä oli tosi kiva näyttely ja erityisen mukavaa oli, että täällä sai itse tehdä, kokeilla ja ottaa vähän juoksuaskeleitakin, näistä kun etenkin viimeksi mainittu on yleensä ihan no-no -juttu museoretkillä.
Kun enimmät energiat oli saatu purettua lastennäyttelyn parissa, kävimme vielä pyörähtämässä perusnäyttelyn puolella. Täällä etenkin yläkerrasta löytyvä juoksuradan pätkä ja Xbox-peli sai testiryhmän lapset liikkeelle.
Urheilumuseossa on myös pieni myymälä, jossa myydään urheiluaiheisia tuotteita. Wc-tiloissa emme tällä kertaa käyneet kameran kanssa, mutta aikaisemmilla reissuilla näissä on onnistuneesti vaihdettu vaippaa ja suoritettu taaperoidenkin vessakäynnit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti