perjantai 23. tammikuuta 2015

Kirppisten uusi tulokas - Ipanainen

Lastentarvikekirppiksillä kiertelystä tykkäävät meidän perheessä niin äiti kuin lapsetkin. Äiti on tyytyväinen, kun tekee niitä kuuluisia "löytöjä" ja juniorit tietävät jo, että näiltä kirppiksiltä löytyy melkein aina leikkipaikka. Lisäksi ainakin tuo vanhempi nappula on tainnut oppia, että kirppishinnoilla äitikin saattaa olla suostuteltavissa lelu- tai kirjaostoksille vaikka joulua, synttäreitä tai edes nimppareita ei olisi lähimaillakaan. Valitettavasti nyt töihinpaluun jälkeen kirpparikäynneille ei ole enää jäänyt samalla tavalla aikaa kuin hoitovapaalla ollessa. Uudet kirppikset täytyy kuitenkin testata, etenkin jos sellainen löytyy hyvin yhteyksien päästä kotoa. Niinpä yhtenä arkivapaapäivänä lähdimme lasten kanssa tutustumaan Hakaniemeen viime syksynä avattuun Ipanaiseen.
Ipanainen sijaitsee aivan Hakaniemen torin kupeessa, osoitteessa Näkinkuja 4. Myymälässä on myynnissä uusia lastenhoito- ja äitiystarvikkeita sekä erilaista kantamiseen liittyvää tarpeistoa (kantoliinoja, -reppuja, -takkeja yms.). Ja sitten on se kirppispuoli, joka oli siis tämän meidän visiittimme pääasiallinen kohde. Rattaiden kanssa oli suht helppo tulla sisään Ipanaisen katutasolla sijaitseviin tiloihin. Lapset näkivät heti nurkassa olevan leikkipaikan ja ryntäsivät sinne. Leikkipaikalla muksut viihtyivätkin hyvin sillä aikaa, kun itse tutkin kaupan tarjontaa.
Vaatteet on jaettu rekeille koon mukaan, mikä helpottaa asiakkaan näkökulmasta ostoksia. Ulkovaatteet, kengät, lelut, kirjat ja kestovaipat ovat lisäksi omilla hyllyillään. Tarjontaa oli etenkin pienille pampuloille mukavasti. Meidän isomman pojan koossa ei kovin montaa vaatetta ollut (tämä tuntuu olevan kirppiksillä yleistä muutenkin), mutta pikkuveljelle löytyi Po.Pin välikausivaatetta ja lisäksi tosi hyväkuntoinen haalari ystävän tytölle.
Ostosten lomassa Ipanaisessa on sallittua hengähtää hetki pikkuisen kanssa. Sohvalla voi vaikkapa imettää, taaperoiden ruokailuhetkiä varten on mikro ja syöttötuoleja ja aikuisille tarjolla on kahvia ja teetä. Vaipanvaihdolle ja pottailullekin on varattu omat tilat vessasta.
Ipanaisen kirppis on myyjän kannalta helppo tapa kierrättää pieneksi tai tarpeettomaksi jääneitä vaatteita ja lastentarvikkeita. Myyntipaikka varataan viikoksi tai kahdeksi, vaatteet toimitetaan ennen myyntiaikaa myymälään ja sitten voikin ottaa rennosti ja odotella, että rahat kilahtavat tilille. Hinnoittelu, esillepano ja tilitys nimittäin hoidetaan myymälän puolesta. Myyntipaikka viikoksi maksaa 35 euroa ja kahdeksi 60 euroa. Provisiota myynnistä ei enää erikseen peritä. Viikon myyntiä varten tavaraa voi tuoda 1-2 Ikea-kassillista. Kirppisviikkoa ei voi puolittaa kaverin kanssa, sillä tietoa yksittäisten myytyjen tuotteiden hinnoista ei jälkikäteen saa itselleen.
Ipanaisen hintataso oli mielestäni tosi hyvin kohdallaan. Juuri se hinnoittelu on itselleni ollut välillä niin hankalaa kirppistelyssä, kun hyväkuntoisia merkkivaatteita, joihin liittyy niin paljon tunnearvoakin ei viitsisi ihan puoli-ilmaiseksi myydä, mutta toisaalta ylihinnoittelukaan ei kuulu kirppismeininkiin. En itsekään maksaisi käytetystä vaatteesta samaa hintaa kuin uudesta ja nykyisin alennusmyyntejä isoilla prosenteilla on vähän väliä. Kuten monilla muillakin kirppareilla kuulemma parhaiten kaupaksi Ipanaisessakin käyvät hyväkuntoiset, sesongin mukaiset (merkki)vaatteet, lelut, kirjat ja kestovaipat. Myynnissä olevia helmiä esitellään Ipanaisen Facebook-sivuilla.
Helsingin keskustan liepeillä onkin ollut viime aikoina vähän aukkoa lastenvaatekirppisten tarjonnassa ja Ipanainen paikkaa kyllä kivasti tätä lovea. Ehkä myöhemmin keväällä blogissa päästään lukemaan kokemuksia Ipanaisesta myös myyjän näkökulmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti